Outlast 2 korkunç mudur?

İlk oyun gerip ikinci oyun germiyorsa ortada bir problem vardır. Hem de ben korku oyunlarından korkan biriyim.
Tahtadan bir aracı itip kapının arkasına atlamaya çalıştığımız yerde korkmadıysanız yalan söylediğinizi varsayacağım hocam imkanı yok yani. Oyunu daha önce oynadım birçok farklı korku oyunu oynadım kafam en rahatken alkollüyken oynadım o sekansta yine de korktum oynarken. Mağara yerleri falan da korkutucuydu bence. İlk oyundaki gibi ışık fazla yok bu oyunda.

Tahtadan bir aracı itip kapının arkasına atlamaya çalıştığımız yerde korkmadıysanız yalan söylediğinizi varsayacağım hocam imkanı yok yani. Oyunu daha önce oynadım birçok farklı korku oyunu oynadım kafam en rahatken alkollüyken oynadım o sekansta yine de korktum oynarken. Mağara yerleri falan da korkutucuydu bence. İlk oyundaki gibi ışık fazla yok bu oyunda.
Harbiden kapının arkasına atlanan kısım çok fena, en aklımda kalan gerici kısımlardan biri. Yani psikolojik korkudan çok aktif bir korku veriyor. Bir de map design çok iyi oyunda kovalamaca için.

Harbiden kapının arkasına atlanan kısım çok fena, en aklımda kalan gerici kısımlardan biri. Yani psikolojik korkudan çok aktif bir korku veriyor. Bir de map design çok iyi oyunda kovalamaca için.
Evet kovalamaca kısımları daha hoş tasarlanmış çalılar küçük girişler derken ilk oyundakine benzer ama nedense farklı hissettiren bir yapısı var. Dizayn burada büyük rol oynuyor tabii aynı mekanikleri adamlar daha verimli kullanmış.

İlk oyuna kıyasla daha hızlı olmanız lazım açıkçası psikolojik gerilimi veren iyi oyunlardan biridir. Hem hızlı düşünmeyi hem de hızlı hareket etmeyi gerektirir. Gameplayi de ilk oyuna göre çok daha uzundur. Yani açıkçası ilk oyundaki her sahne ezberimde olduğu için 2. oyun bana daha gerici geliyor özellikle okuldaki sahneleri. Hikaye olarak da ilk oyuna kıyasla çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Tahta araba kısmı bana biraz sıkıcı gelmişti diye hatırlıyorum. Saklan-it mantığındaydı. Kazmalı kadını takip edince, benim için pek aksiyonlu geçmedi. Tabii bunda ilk oyunu daha önce oynamış olmamın da etkisi olabilir. İlk oyuna alışınca, bu oyunun daha az gerici gelmesi normal. Outlast'in ilk oyununu ara vere vere bitirdiğimi, ikinci oyunu ise tek oturuşta bitirdiğimi hatırlıyorum.

1753007282326.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı