Birçok forum sitelerinde araştırdım yabancı forumlarda dahil okuduğum kadarıyla bir çoğu kişi Realtek ses sürücüsünden dolayı kaynaklandığını söyledi bu ses sürücüsünü sildim fakat sorunum devam etti. Sesle birlikte sistemim dondu kasadaki reset tuşuna basmaktan başka çarem kalmamıştı. Ekran kartımı temizledim kasayı tekrar kurarken hoparlör çıkışına çıplak elle dokununca hoparlörlerden cızırtılar çıkmaya başladı acaba bu kablo kısa devre yaparak bu soruna mı yol açıyor bilmiyorum. Bu ses kablosunu takmayarak sistemi kurdum tekrar Outlast 2 oyununda denedim ve aynı yerde dondu ama bu sefer Windows çalışmayı durdurarak oyunu kapatmayı başardı reset tuşuna basmama gerek kalmadı. Oyun fatal error hatası verdi.
Şimdi 2 sorum var. Bu yaşadığım ve yüzlerce kişinin yaşadığı sorun donanımsal mı? Yoksa yazılımsal mı?
İkinci sorum ise hoparlör kablosu kısa devre mi yapıyor? Bu soruna maalesef çözüm bulunamamış. Hatanın görüntüsünü paylaşıyorum umarım bu sorunun sebebi kesinleşir.
Öneriniz için teşekkür ederim MSI Afterburner yazılımı ile frekansı biraz düşürüp deneyeceğim. 3200 lira bütçem var Nvidia firmasının yeni seri kartlarını bekliyorum. Malesef GTX 1000 serisi aşırı pahalandı.