Outlook olağan dışı oturum açma etkinliği

Berkant29

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, birkaç gün önce Outlook hesabımda kayıtlı Gmail'ime, Outlook hesabınızda olağan dışı giriş yapıldı diye mail geldi. Hemen girip geçmişe baktım, Almanya'dan birisi giriş yapmaya çalışmış ilkinde başarısız olmuş, sonrasında başarılı olmuş. Mail değiştirmemiş, eşitleme falan da yapmamış amacı neydi bilmiyorum (zaten OneDrive kullanmıyorum da).
Ben de tam Almanya'nın Münih şehrindeydim, bir otelde ortak Wi-Fi'e bağlıydım. Durum bundan kaynaklanmış olabilir? Bu Outlook hesabı sadece PC'de açık, aktif kullanmıyorum.
Şifre değiştirdim, iki aşamalı doğrulama kaydettim fakat zaten giriş yaparken kayıtlı Gmail'ime mesaj geliyordu nasıl giriş yapılmış o kısmı anlamadım. Gmailim'de herhangi bir etkinlik gözükmüyor, ona da giriş yapsaydı eğer bildirim alırdım.
Laptopum kayıtlı cihazlarda vardı, seri numarası gibi birkaç bilgi yazıyor, bu sorun olur mu?
Ek olarak, IP adresi gözüküyor giriş yapanın bu bilgi ile bir şeye ulaşabilir miyim?

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, birkaç gün önce Outlook hesabımda kayıtlı Gmail'ime, Outlook hesabınızda olağan dışı giriş yapıldı diye mail geldi. Hemen girip geçmişe baktım, Almanya'dan birisi giriş yapmaya çalışmış ilkinde başarısız olmuş, sonrasında başarılı olmuş. Mail değiştirmemiş, eşitleme falan da yapmamış amacı neydi bilmiyorum (zaten OneDrive kullanmıyorum da).
Ben de tam Almanya'nın Münih şehrindeydim, bir otelde ortak Wi-Fi'e bağlıydım. Durum bundan kaynaklanmış olabilir? Bu Outlook hesabı sadece PC'de açık, aktif kullanmıyorum.
Şifre değiştirdim, iki aşamalı doğrulama kaydettim fakat zaten giriş yaparken kayıtlı Gmail'ime mesaj geliyordu nasıl giriş yapılmış o kısmı anlamadım. Gmailim'de herhangi bir etkinlik gözükmüyor, ona da giriş yapsaydı eğer bildirim alırdım.
Laptopum kayıtlı cihazlarda vardı, seri numarası gibi birkaç bilgi yazıyor, bu sorun olur mu?
Ek olarak, IP adresi gözüküyor giriş yapanın bu bilgi ile bir şeye ulaşabilir miyim?
IP adresiyle hiç bir şey yapılmaz. Konum falanda bulunmaz.

Ortak Wi-Fi'ler riskli oluyor o yüzden olabilir dediğiniz gibi.

IP adresiyle hiçbir şey yapılmaz. Konum falan da bulunmaz.

Ortak Wi-Fi'ler riskli oluyor o yüzden olabilir dediğiniz gibi.

Hocam teşekkürler yanıtınız için. Kayıtlı cihazlarda laptopum vardı, o sorun olur mu?
Onun dışında hesapta bir şey yoktu zaten oyundan ekran görüntüleri, oyun dosyaları, masaüstü dosyaları var OneDrive'da.
Kayitli cihazlardan laptopu sildim, TR'ye donunce kaydedecegim tekrar.

Hocam teşekkürler yanıtınız için. Kayıtlı cihazlarda laptopum vardı, o sorun olur mu?
Onun dışında hesapta bir şey yoktu zaten oyundan ekran görüntüleri, oyun dosyaları, masaüstü dosyaları var OneDrive'da.
Kayitli cihazlardan laptopu sildim, TR'ye donunce kaydedecegim tekrar.
Oteldeyken bilgisayarınıza giriş yapmanız falan sorun olmaz Wi-Fi ile.
Yani otelde (Otel Wi-Fisinde) outlook/hotmail/banka hesaplarınıza giriş yapmadıysanız problem olmaz. Girdiğiniz yerlerde problem olabilir.

Gmail hesabınıza giriş yaptıysanız Gmail hesabınıza erişebilirler, ancak hotmaile giriş yapmadıysanız hotmaile erişemezler. En azından ben böyle biliyorum.

Bu tarz yerlerde otel gibi CloudFlare Warp kullanabilirsiniz biraz daha güvenli olur en azından. Port gizleme de yapabilirsiniz.
CloudFlare Warp ücretsiz ve veri kısıtlaması yok.

Oteldeyken bilgisayarınıza giriş yapmanız falan sorun olmaz Wi-Fi ile.
Yani otelde (otel wi-fisinde) outlook/hotmail/banka hesaplarınıza giriş yapmadıysanız problem olmaz. Girdiğiniz yerlerde problem olabilir.

Gmail hesabınıza giriş yaptıysanız Gmail hesabınıza erişebilirler, ancak Hotmail'e giriş yapmadıysanız Hotmail'e erişemezler. En azından ben böyle biliyorum.

Bu tarz yerlerde otel gibi Cloudflare WARP kullanabilirsiniz biraz daha güvenli olur en azından. Port gizleme de yapabilirsiniz.
Cloudflare WARP ücretsiz ve veri kısıtlaması yok.

Hocam şunu demek istedim, Microsoft hesabında kayıtli cihazlar oluyor ya Xbox, laptop vs gibi. Mesela benimki ASUS TUF A15 onun üstüne tıklayınca seri No'su falan gözüküyor o bilgileri gördüyse sorun olur mu giren kişi? Ek olarak, şifreyi değiştirince oturum kapanıyordur diye düşünüyorum bunun hakkında bilginiz var mı?

Hocam şunu demek istedim, Microsoft hesabında kayıtli cihazlar oluyor ya Xbox, laptop vs gibi. Mesela benimki ASUS TUF A15 onun üstüne tıklayınca seri No'su falan gözüküyor o bilgileri gördüyse sorun olur mu giren kişi? Ek olarak, şifreyi değiştirince oturum kapanıyordur diye düşünüyorum bunun hakkında bilginiz var mı?
Şifreyi değiştirince bildiğim kadarıyla oturum kapanıyor ve yeniden giriş yapmanızı istiyor.
Hesaplarınızı gördüyse de problem olmaz şifresini görmediği sürece.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı