Outlook'a zararlı e-posta geldiyse ve tıklandıysa ne yapılmalı?

Dafirenze

Hectopat
Böyle bir mail aldım. Yanlışlıkla gösterilen bağlantıya tıkladım. Beni Google'a attı. Hesabın şifresini değiştirdim ama bir sorayım dedim sizlere de. Ne önerirsiniz?

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2020-08-16 025641.png
    Ek Açıklama 2020-08-16 025641.png
    22,7 KB · Görüntüleme: 175
Son düzenleme:
Keşke biraz daha dikkatli olsaydınız linklere tiklamasaydiniz, bu çok bilinen bir hack yöntemidir.

İnsanların bu şekilde banka hesapları vs. Her şeyini çalıyorlar. Sizden bilgi çalıp sonra size şantaj yaparak kazanç sağlıyorlar.

Ne olur ne olmaz bütün güvenlik işlemlerini uygulayın.

Sürekli PayPal'dan geliyor bana da. Gına geldi artık yok içeride paranız kaldı, hesabınız askıya alındı, hesabınız tehlikede diye kısıtladık. Ben raporlamaktan bıktım adamlar yollamaktan bıkmadı. Şifre değiştirdiyseniz sorun olmayacaktır.

Aynı mailler banada geliyor. Birde spama bile düşmüyordu ilk başlarda odaklanmış klasörüne geliyordu. Şimdi spama düşüyor. Son zamanlarda zaten göndermeyi bıraktılar galiba. Bir ara günde 2 defa attıkları oluyordu.

Keşke biraz daha dikkatli olsaydınız linklere tiklamasaydiniz, bu çok bilinen bir hack yöntemidir.

İnsanların bu şekilde banka hesapları vs. Her şeyini çalıyorlar. Sizden bilgi çalıp sonra size şantaj yaparak kazanç sağlıyorlar.

Ne olur ne olmaz bütün güvenlik işlemlerini uygulayın.
Yaptım. Herşeyi ama kuşku duyuyorum haliyle

Linki incelemek lazım direkmen Google'a yönlendirme yaptığını sanmıyorum. Session/Cookie hijacking olabilir. Oturumu kapatıp tekrar oturum açmanız iyi olabilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı