Over Current Have Been Detected On Your USB Device Hatası

rauch

Kilopat
Merhaba,

Öncelikle pandemi dönemi nedeniyle hepinize sağlıklı günler dilerim.
1 sene önce forumdaki yorumlarınız ile bir bilgisayar toplamıştım ve memnuniyetle kullanmaktaydım.
Lakin son zamanlarda bir hata başıma bela oldu ve tadımı kaçırdı diyebilirim.

"Over Current Have Been Detected On Your USB Device!"

Forumda buna benzer hatalar gördüm, biraz fikir edindim, mevcut hatalardan farklı birkaç durum var ve bu durumu çözümlememe engel oluyor.
Bu durumları şu şekilde sıralayabilirim.
Web'de saatlerce vakit geçiyorum.
(USB'den bağlı olan klavye, mouse ve kulaklığım üzerinden bu işleri gerçekleştiriyorum. İşim gereği hepsi çok aktif kullandığım ekipmanlar.)
Bunun yanı sıra kafa dağıtmak için FIFA21, Counter-Strike: GO, NBA2K20 gibi güncel oyunları sorunsuz saatlerce oynuyorum.
Battlefield V gibi yüksek gereksinim isteyen oyunlarda yaklaşık 1 saat geçirdikten sonra yukarıda ilettiğim hatayı alıyorum.
Masaüstü kullanıcısı olarak sıklıkla USB çıkar-tak yapan biri değilim. Hatta sistemi kurduktan sonra bir daha gerekmedikçe dokunmam bile.
(USB soketlerinin deforme olabilme ihtimali bu nedenle çok düşük.)

Forumda bu hatayı alan kişilerin PC'lerinin hiç açılmadığı belirtisi var, bende ise sadece güç kaynağını 5 dakika civarı kapatıp tekrar çalıştırmayı denediğimde sistem sorunsuz çalışıyor. Öneri olarak tüm USB kombinasyonlarını denedim, lakin bir sorun var ise hangisinde olduğuna dair bir fikir edinemedim.
Bununla ilgili önerilerinizi almak ve daha önce bu hatayı tecrübe eden var ise, yol gösterebilir diye sizden fikir almak istedim.
Bilgisayardan kendimce anlayan biriyim lakin donanım arızaları konusunda yeterince tecrübem yok, çok sık rastladığım şeyler değil.

Aşağıda kullandığım PC'ye ait özellikler ve ekipman listesi bulunmaktadır.
(Sadece anakart bilgisi paylaşsam belki yeterli olurdu, ancak tam bir liste yaptım. Belki farklı bir hata durum/senaryosu aklınıza gelebilir.)

Sistem özellikleri;
-Ryzen 5 3600
- G.Skill 16 GB 3000 MHz
-MPG X570 GAMING PRO Carbon Wi-Fi
-ASUS ROG RTX2070

USB kullanan ekipmanlarım;
Mouse: Bloody V7
Klavye: Rampage Hydra R7
Kulaklık: Hyper X Cloud 2
Gamepad: Logitech F710

Yardımlarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim.
Açıkcası anakart benim de şüphelerimin yoğunlaştığı nokta.
Ancak günlük kullanımda sorun çıkarmaması, yetkili servise götürme sürecimi erteletti.
Anakartı göndermekten farklı bir çözüm kalmadı gibi.

Güzel günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı