"Over current have been detected on your USB device" hatası

Şerif Metehan

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3500X - Sapphire Nitro+ 6600XT - Apacer Panther 16GB(8x2) 3000MHz - DeepCool 650W PF650 80+ - MSI B450M-A PRO MAX
Arkadaşlar merhaba benim anakartım arızalanmıştı "over current have been detected on your USB device" hatası veriyordu. Cihazımı garantiye yollamıştım ve 2 hafta servise kaldı. Servis kağıdını ekte paylaşıyorum. Cihazın ses ve Ethernet çiplerinin değiştirildiğini ve testlerinin yapılıp Windows ortamında testinin yapılıp çalıştığı kağıtta yazıyor. Ürün yaklaşık 1 ay önce adresime geldi ben şehir dışında olduğum için bugün takıp deneme fırsatım oldu. Bugün sistemimi kurup çalıştırdığımda yine aynı sonuç ile karşılaştım... Ekran kartı, RAM sorunsuz şekilde çalışıyor farklı sistemde test etmiştim, güç kaynağım zaten garantiden değişimi yapılıp yeni geldi. Tüm bu olaylar doğrultusunda anakartı doğru düzgün yapamadan gönderdiklerini düşünüyorum. Tekrar göndersem yine aynı sonuç olacak diye düşünüyorum. Doğrudan servisten değişim raporu almanın bir yolu var mı acaba? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olur musunuz?
FB_IMG_1669582535836.jpg FB_IMG_1669582982796.jpg

Sisteme bağlı olan tüm USB aygıtlarını çıkartın, anakartın üstüne kasadan gelen ön panel USB bağlantıları da dahil. Bu şekilde deneme yapın.

Dediğiniz şekilde test ettim fakat sonuç değişmedi. Garantiye gitmeden önce de denemiştim olmamıştı şimdi de denedim sonuç maalesef aynı.

BIOS'a girebiliyorsanız tüm USB port ayarlarını kapatıp deneme yapar mısınız?

Maalesef giremiyorum, sistemi açar açmaz bu hata geliyor ve 15 saniye sonra sistem kendini kapatıyor.

Arkadaşlar işlemcimde sorun olma ihtimali var mı acaba? İşlemci sorunlu olsa görüntü gelir mi veya alakası var mıdır acaba?
Ryzen 5 3500X.

Son düzenleme:
Anakarta dışarıdan gelen bütün kabloları çıkartın. Sadece işlemci, RAM, ekran kartı ve bunların güç bağlantıları yapılı olsun onun harici hiçbir şey takmayın. Bu şekilde deneyin bakalım.

Maalesef bir değişiklik yok. Söktüm anakartı paketledim tekrar garantiye göndereceğim düzelmediğini ve ikinci kez gönderdiğimi değişim talep ettiğimi belirteceğim. Bir de anakartın sağ üst köşesine zarar vermişler serviste, bunu da belirteceğim onların sorumluluğu sağlam göndermiştim nasıl davranıyorlar anlamıyorum.
IMG_20221127_173506.jpg

Maalesef bir değişiklik yok. Söktüm anakartı paketledim tekrar garantiye göndereceğim düzelmediğini ve ikinci kez gönderdiğimi değişim talep ettiğimi belirteceğim. Bir de anakartın sağ üst köşesine zarar vermişler serviste, bunu da belirteceğim onların sorumluluğu sağlam göndermiştim nasıl davranıyorlar anlamıyorum.
Eki Görüntüle 1587755

1 yıl olmuş fakat garanti halletti mi nasıl çözdünüz? Bende de aynı hata var garantiye göndereceğim daha 1 hafta olmadı anakartı alalı tüm çözümleri denedim olmadı.

1 yıl olmuş fakat garanti halletti mi nasıl çözdünüz? Bende de aynı hata var garantiye göndereceğim daha 1 hafta olmadı anakartı alalı tüm çözümleri denedim olmadı.

Sonucu yazmayı unutmuşum. En sonunda anakartta farklı bir işlemci deneme fırsatım oldu. Farklı bir işlemciyi anakarta takınca sistem sorunsuz çalıştı. Ryzen 5 3500X işlemcimi de farklı anakarta taktığımda sistem yine sorunsuz çalıştı. Ama bunları birbirine takınca asla çalışmadı defalarca denedim. Anakartı garantiye tekrar gönderip durumu tekrar anlattım ama yine sonuç aynı oldu kendi işlemcimi anakarta takınca aynı hatayı almaya devam ettim. En sonunda pes edip işlemciyi satıp Ryzen 5 5600 satın aldım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı