"Over current have been detected on your USB device" hatası

118420

Megapat
Makaleler
1
Merhaba dostlar, B550 Tomahawk anakart kullanmaktayım. Yeni kasa siparişi verdim eski kasamı da sattığım için uzay montaj olarak PC mi topladım başlatı verdikten sonra böyle bir hata aldım bende tüm USB cihazlarını çıkardım ancak hata devam etti ne denediysem bir türlü kurtulamadım forumlardaki denilenlerin tamamını yaptım ama herhangi bir sonuca ulaşamadım. Hint bir dayının parmak işaretlerinden sonra arka plakanın sorun olabileceğini düşündüm arka plakayı çıkardıktan sonra çalıştı ancak 2 3 kere açıldıktan sonra yine eski haline döndü yeni M.2 SSD almıştım onu taktığım için olmuştur dedim çıkardım denedim 1 kere açıldı yine eski haline döndü. Yaklaşık 8 saatlik uğraş sonucunda tüm parçaları taktım arka kapağıda taktım ve arka kapağı biraz dışa doğru esnettim ve PC açıldı sonra ne yaptıysam eski haline dönmedi ancak bu gelmeyeceği anlamına gelmediği için sizce anakartı değişmeli miyim yoksa sorun başka bir parçada da olabilir mi? Elimde test edebilecek yedek parçalar var.

Son düzenleyen: Moderatör:
USB kısa devre hatası veriyor ama bazen BIOS da saçmalayabiliyor.

USB'lerin tamamını çıkardım ama yine de veriyor arka plaka metal olduğu için acaba bir yere değiyorda kısa devremi yapıyor diye düşündüm ama yok en sonra anakartı biraz esnetmeyi düşündüm ve düzeldi anlamsızca şu an kullanıyorum aktif olarak ama ne zaman gelecek belli değil ya da gelecek mi?

USB'lerin tamamını çıkardım ama yine de veriyor arka plaka metal olduğu için acaba bir yere değiyorda kısa devremi yapıyor diye düşündüm ama yok en sonra anakartı biraz esnetmeyi düşündüm ve düzeldi anlamsızca şu an kullanıyorum aktif olarak ama ne zaman gelecek belli değil ya da gelecek mi?
Bir arkadaşım aynı sorunu yaşıyor. Anakartı esnetmekten tam kastınızı anlayamadık yardımcı olur musunuz?

Bir arkadaşım aynı sorunu yaşıyor. Anakartı esnetmekten tam kastınızı anlayamadık yardımcı olur musunuz?

Anakartı komple çıkartın sağ üst köşesinden ve sol alt köşelerinden tutup içe ve dışa doğru esnetin aşırı değil aynı şekilde zıt köşelerden tutup içe dışa esnetin ve anakartı taktıktan sonra arka plakayı içe dışa doğru ittirin çekin tahminimce bir yerlerde bir şase oluyor anakart topraklamayı değiştim akım korumalı priz aldım yine de aynı ancak bunun bu kesin çözümüdür diyemem farklı farklı saçma şeyler yaparak sonuçlara ulaştım sizin de sürekli denemeniz lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı