Overclock Ayarlarını BIOS Üzerinden Yapmamak

Emircan Karaca

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Lisans Öğrencisi
Dün TechPowerUp diye bir programa rast geldim. Bu program sanırsam işlemcinin voltaj değerlerini artırarak yük altında işlemcinin 4-5 GHz seviyelerine hemen hemen çıkmasına yarıyor. Ama bu işlemlerin pek sağlıklı olmayacağını ve işlemciye zarar verebileceğini düşünüyorum. Sizce Overclock işlemleri BIOS üzerinden yapılamazsa bu tür programlar iş görür mü ?

Sistemin ne? İşlemcin K değil, anakartın da Z değilse program işe yaramaz. Ryzen'leri zaten 5 GHz'e çıkartmak her babayiğidin harcı değil.

Voltaj verirken b**unu çıkartmazsa program zararı olmaz ama sadece voltaj vererek işlemcinin hızı artmaz.

Sistemin ne? İşlemcin K değil, anakartın da Z değilse program işe yaramaz. Ryzen'leri zaten 5 GHz'e çıkartmak her babayiğidin harcı değil.

Voltaj verirken b**unu çıkartmazsa program zararı olmaz ama sadece voltaj vererek işlemcinin hızı artmaz.
Ne sistemi dostum ? Ben overclock yapmayacağım sadece YouTube'da gördüm ve bunun sonuçlarının olumsuz olup olmadığını merak ettim. Çünkü neredeyse herkes bu program ile overclock yapıyor. Hem AMD Athlon X4 845 overclock istemeyen bir işlemci.

Ne sistemi dostum ? Ben overclock yapmayacağım sadece YouTube'da gördüm ve bunun sonuçlarının olumsuz olup olmadığını merak ettim. Çünkü neredeyse herkes bu program ile overclock yapıyor. Hem AMD Athlon X4 845 overclock istemeyen bir işlemci.
Sadece voltajı arttırarak işlemci frekansı artmaz. Hadi en fazla turbo frekansa çıkan işlemci sayısı artabilir onun da olacağını sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı