Overclock değerine ulaşamamak

Makaleler
5
MSI Afterburner ile kartıma overclock yaptım. Program çekirdek hızına 147 MHz ekledi. Battlefield 5 oyununda çekirdek hızı 2070 MHz olması gerekirken 1990-2020 MHz arasında dalgalı gidip geliyor. Bunun sebebi nedir? Windows güç modum dengeli seçeneğinde.

GPU: INNO 3D 1650 Super.

Dosya Ekleri

• 77.png
    77.png
    8,7 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:
Kartta ek güç girişi bile yok değil mi?

Yapabileceğin bir şey olduğunu sanmıyorum BIOS modlamak dışında çünkü resmi BIOS'unda güç limiti ayarlama sınırı -%30/+%0 olarak girilmiş. BIOS modlayıp güç limitini arttırsan bile ek güç girişi olmayan kart yeterli gücü nereden alacak? Güç tüketimi 100W denmiş kartın, fabrika değerlerine bile güç zar zor yetiyordur.

OC istiyorsan üst modellerden almalısın bir dahaki sefere.

Bu da BIOS'u:

Kartta ek güç girişi bile yok değil mi?

Yapabileceğin bir şey olduğunu sanmıyorum BIOS modlamak dışında çünkü resmi BIOS'unda güç limiti ayarlama sınırı -%30/+%0 olarak girilmiş. BIOS modlayıp güç limitini arttırsan bile ek güç girişi olmayan kart yeterli gücü nereden alacak? Güç tüketimi 100W denmiş kartın, fabrika değerlerine bile güç zar zor yetiyordur.

OC istiyorsan üst modellerden almalısın bir dahaki sefere.

Bu da BIOS'u:

6 Pin güç girişi var. O zaman hiç dokunmama gerek yok. Fazla bir OC merakım yok. Sadece denemek istedim bu şekilde kalsa bile performans benim için yeterli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı