Overclock değerleri nasıl?

ReguePlanet

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar. Merak ettiğim bir konu var. Laptop marka Monster Abra A7 v11.5 modeli. i5-11800h 16 GB tek slot 3050 Ti ekran kartlı bir laptopum var. Bu laptopumua overclock yapmak istiyorum. MSI üzerinden değil de Monster'in kendi uygulaması üzerinden yapmak istiyorum bunu. Bilgisayarımda 3 farklı mod seçeneği var.
1- Ofis modu.
2- Oyun modu.
3- Turbo mod.
Bu üçünün varsayılan ayarlarını sizlerle paylaşıyorum.

office.jpg

oyun.png

turbo.png

Bu da alt kısımda görünmeyen kısım.

son.png

Şimdi sizlerden fikir sahibi olmak istiyorum performansımı nasıl ayarlamalıyım? Oynadığım oyun CS:GO ve PUBG bunlar dışında oyun oynamıyorum ayarlarımın hepsini oyun modunda yapmak istiyorum Turbo ayarlarına dokunmayacağım. Şimdiden yardımınız için çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
PUBG ve CS'de ekran kartına değil işlemciye OC yapmalısınız, Intel Extreme Tuning Utility'e bakın.
Ama bunlara girmektense ikinci bir RAM alıp çift kanal yapın, performans zaten artar.

PUBG ve CS'de ekran kartına değil işlemciye OC yapmalısınız, Intel Extreme Tuning Utility'e bakın.
Ama bunlara girmektense ikinci bir RAM alıp çift kanal yapın, performans zaten artar.

Bildiğim Kadarıyla Intel Extreme Tuning Utility'de undervolt işlemi yapılıyor. Fakat Monster'in kendi uygulamasında da işlemciye overclock yapılıyor. Fotoğraflarda gözüküyor işlemci ve ekran kartı diye

Bildiğim Kadarıyla Intel Extreme Tuning Utility'de undervolt işlemi yapılıyor. Fakat Monster'in kendi uygulamasında da işlemciye overclock yapılıyor. Fotoğraflarda gözüküyor işlemci ve ekran kartı diye
Hocam BIOS'dan overclock yapın en güvenli overclock seçeneğidir.

GPU için msi afterburner yapabilirsiniz, ben +135 core +920 memory clock bastım. M2'de kılıca + basarmış gibi çok heyecanlı oluyor.

Bildiğim kadarıyla Intel Extreme Tuning Utility'de undervolt işlemi yapılıyor. Fakat Monster'in kendi uygulamasında da işlemciye overclock yapılıyor. Fotoğraflarda gözüküyor işlemci ve ekran kartı diye.

İlk iki fotoğraftaki sanırım işlemci, genelde 3. parti programlar işlemciyi ellemeyez diye biliyorum. Ellenebiliyorsa önemli değil.
İlk önce oyuna hiçbir OC yapmadan girip aldığınız sıcaklıkları söyleyin bir süre oynadıktan sonra, OC'den sonra sıcaklık artacak malum, sıcaklıklara göre karar verelim OC'ye.
E.T.U'de overclock da yapılabiliyor, açıklamasında hız aşırtma programı yazıyor.

İlk iki fotoğraftaki sanırım işlemci, genelde 3. parti programlar işlemciyi ellemeyez diye biliyorum. Ellenebiliyorsa önemli değil.
İlk önce oyuna hiçbir OC yapmadan girip aldığınız sıcaklıkları söyleyin bir süre oynadıktan sonra, OC'den sonra sıcaklık artacak malum, sıcaklıklara göre karar verelim OC'ye.
E.T.U'de overclock da yapılabiliyor, açıklamasında hız aşırtma programı yazıyor.
Intel XTU'da overclock ve undervolt vs. vs. yapılabiliyor eğer işlemciniz ve bios izin veriyor ise.

Ancak ben BIOS'dan yapılmasını çok daha güvenli buluyorum, programlar sapıtabiliyor çünkü.

Intel XTU'da overclock ve undervolt vs. vs. yapılabiliyor eğer işlemciniz ve BIOS izin veriyor ise.

Ancak ben BIOS'tan yapılmasını çok daha güvenli buluyorum, programlar sapıtabiliyor çünkü.

Monster BIOS konusunda kötü, var mıdır emin değilim. Direkt laptoplarda ratio veya frequency arası yok diye biliyorum.

Ofis modunda oyuna girdiğim zaman CS GO da aldığım fps 90-100 arası Oyun Modunu aktif ettiğim zaman 150 fps artış sağlıyor ve test ettiğim zaman maximum 70 derece gördüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı