Overclock Failed Hatası

Efe Yardımcı

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben ilk defa işlemcime oc yapıcaktım. (normal:333mhz) bios cell bölümüden frekansı arttırdım 375mhz yaptım. Sonra ayarları kaydet dedim. Ekran kayboldu. Yarım saat beklemdim, reset yaptım açılmadı sonra arkadan kasa fişini çektim öyle düzeldi...

Msı 1996 g31m3(cn-7529)kullanıyorum. Bios pilini 1 hafta önce değiştirdim. Cpu bios'dayken 40° gösteriyor. 550watt psu - asus gtx 650ti boost var. Önde 1 arkada 1 yanlarda 2 fan bide cpu fanı var.

Acaba yardım eder misin? Başka (pc özellikleri) bilgiye ihtiyaç varsa söyleyin.

Bo0JM9.png
onZGg2.png
Z2VvDA.png

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci Fanınız Stok Fanmı yani İNTEL markamı yoksa ayrı kaliteli büyük bi soğutucumu?
Eğer stok fansa denemeyin.Overclockta işlemcinize zarar verebilir ama iyi sağlam soğutucunuz varsa bilemeyeceğim.

Ayni hatayi bende aldim. Işletim sistemi windows 8.1 64 bit anakart ma99 fx pro 2.0 anakartin otomatik O.C si ile kullaniyordum fakat bu sabah pc hic açilmadi. Bip sesi dahi gelmiyor kullandiğim soğutucu evo 212 BIOS u da resetledim ama yine olmadi acaba pili sokup takmak fayda eder mi?

Not: Cep telefonundan yazdiğim için I harfi i olarak çikiyor kusura bakmayin.

Ayni hatayi bende aldim. Işletim sistemi windows 8.1 64 bit anakart ma99 fx pro 2.0 anakartin otomatik O.C si ile kullaniyordum fakat bu sabah pc hic açilmadi. Bip sesi dahi gelmiyor kullandiğim soğutucu evo 212 BIOS u da resetledim ama yine olmadi acaba pili sokup takmak fayda eder mi?

Not: Cep telefonundan yazdiğim için I harfi i olarak çikiyor kusura bakmayin.
BIOS pilini çıkarıp 10 saniye sonra geri takın. Ramlar'ı söküp Pinleri'ni silgi ile silip geri takin, düzelmesi gerek.

Size burada değerleri şöyle yapın diyemem, fakat yalnızca frekans Mhz'lerini artırmakla sorunsuz OC olmuyor.
Frekans, Ram, Voltaj, vs dengelemek gerek.

Yardimin için teşekkur ederim ama sorun hala devam ediyor. BIOS pilini de soktum taktim ilk açiliş ekranimda " Overclock faild f1 e basin yaziyor". itore hiç gorun gelmiyor, ne yapabilirim bu neden olur nasil düzeltirim kasa kaldi öylece elimde. Vatan bilgisayarda ki elemanda yillik izine çikmiş :(

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı