Overclock ile Hz Yükseltme Zararlı mı?

Motodos

Hectopat
Merhaba,

Kullanmakta olduğum 1920x1080 60 Hz Philips monitörümün çözünürlüğü düşürdüğüm zaman 75 Hz'e kadar stock olarak yükseltebiliyorum. Ben AMD Radeon Software'den özel çözünürlük ayarı yaparak overclock ile 1280x1024 çözünürlükte maksimum olarak 80 Hertz'e kadar çıkarttım. Az da olsa fark edilebilecek şekilde daha akıcı oldu. Bu şekilde 80 Hz olarak kullanımda bir sorun yaşar mıyım, özellikle FPS oyunlarını bu çözünürlükte oynuyorum monitöre bir zararı olur mu acaba?

Overclock zaten daha fazlasını harcamaktır. Daha fazlasını istemek ürünün ömründen de feraget edebilmektir. Bence orijinal ayarlarını çok bozma 60-75 Hz inanılmaz bir fark değil kendim 144-60 monitör yan yana kullanıyorum. Farkın fazla olması lazım görsel hızlanmayı akıcılığı anlamak için.

Pek sağlıklı değil monitöre OC yapmak, yapılsa bile az olmalı ama sen uçmuşsun biraz.

Şaşırtıcı ilk defa duydum olabiliyor mu ki? Oluyorsa cidden zararı vs var mı?

Özel çözünürlük ayarı yapınca oluyor, çok fazla yapmamakta fayda var. Panel ömrünü kısaltır.

1920x1080 çözünürlükte maksimum 61 hertz oluyor 62 hertz desteklemiyor, çözünürlük düşürünce örneğin 1280x1024 yapınca 75 hertze kadar kendiliğinden destekliyor. Ben de onu 80 hertze kadar çıkardım. Desteklediği en yüksek değer 80 hertz. 81 yapınca unsupported diyor siyah ekrana atıyor. Yani açıkçası pek bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum desteklediği için ama yine de sizlere danışmak istedim. Teşekkürler.

1920x1080 çözünürlükte maksimum 61 hertz oluyor 62 hertz desteklemiyor, çözünürlük düşürünce örneğin 1280x1024 yapınca 75 hertze kadar kendiliğinden destekliyor. Ben de onu 80 hertze kadar çıkardım. Desteklediği en yüksek değer 80 hertz. 81 yapınca unsupported diyor siyah ekrana atıyor. Yani açıkçası pek bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum desteklediği için ama yine de sizlere danışmak istedim. Teşekkürler.
çözünürlük değişince hertz değişmesi bir yerde mantıklı ama değişikmiş

Yapmayın en sağlıklısı 60 Hz olarak kalsın.

Sadece oyunlarda bu çözünürlüğü kullanıyorsan hiçbir zararı olmaz. Birçok monitör düşük çözünürlükte yüksek Hz veriyor. CRU gibi uygulamalarla la da monitöre overclock yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı