Overclock işlemciye mi yoksa ekran kartına mı yapılır?

8 GB RAM sisteme pek iyi olmamış. 7700 MB RAM kullanımına bile çıkmış. Hiç iyi değil. 2x8 Dual channel RAM kullanımına geçin sorun düzelecektir.

Peki dediğinizi yapacağım bana bir RAM söyler misiniz bu RAM 5 yıllık falan eskimiştir diye düşünüyorum bir sorunu yok şu anlık eğer cidden çözücekse bütçem 1300 1500 kadar RAM alabilirim o dereceye geldim yeter ki artık rahat oyun oynayayım.

Selamlar.

Arkadaşlar overclock yapmayı düşünüyorum kimisi anakartına yapıyor kimisi ekran kartına veya işlemciye overclock yapmama yardımcı olur musunuz?
Teşekkürler.

O işlemciye yapılmaz dostum.

Ekran kartına yapılır.

Bilmiyorsan kendin yapma. Halihazırda internette yapılmışlar vardır. O ayarları bul. Overclock scriptler var. Onları araştır. Mümkünse Safe'e yakın ayarlar yap. Ayrıca ekran kartı boşta bile ısınıyorsa hiç girişme o işe.

@ByOver, elindeki RAM'in varsa aynısından, bulamazsan cas latency gecikme değerleri ve tipi en uyumlu olan modellerden tercih edebilirsin.

Bu RAM'lar için kaliteli falan var mı yani eski RAM'in aynısından alsam sorun çözülürmü yoksa bir daha para bayılmak istemiyorum eğer daha iyisi varsa tek seferlik alayım sorun çözülsün yok eğer eski RAM'dan mi alsam?

Overclock ile oyun oynamak çok kanser bir şey. Öncekine göre çok kritik yerlerde drop girebilir çünkü verebileceği performansın fazlasını canını dişine takarak veriyor parçalar.

Stabil overclock yaparsan öyle şeyler olmaz, kafana göre basıp yaptığın stabil olmayan overclockda saydığın hususlar geçerli.

Arkadaşlar sanırım sorun RAM'dan kaynaklı darboğaz yapıyor sisteme sıcaklık değerlerim normal sistem güncel ve kasa temiz şu an iki sorun var birincisi RAM 8 GB tek kanal ve ikincisi işlemcimdeki termal macunu hiç değişmedim yani 4 yıldır falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…