Overclock işlemini yaptıktan sonra bilgisayardan yanık kokusu

• Konuyu başlatan Txter
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 1.859
Bilgisayar overclock deneyimimle yeni bir deneyim elde ettim. Yanlışlıkla bir üst kademe 'Memory voltage' verdiğindem bilgisayar açıldı ama ekstra olarak burnuma yanık kokusu geldi. Aniden fişten çektim. Bilgisayarı kontrol ettim. Kokuyu tam olarak işlemci fanının üzerinden alıyorum. İşlemci pert mi olmuştur?

Sistem:
-Intel Core 2 Duo E7500 2.93 GHz.
-ASUS P5G41C-MLX
- 2x2 GB RAM 1333 MHz.
Sen memory overclock yaptın ama işlemci yandı?

Öncelikle çok solumayın. Ne kafar voltaj verdiniz işlemciye? Ayrıca saat hızı olarak ne verdiniz?

Öncelikle çok solumayın. Ne kafar voltaj verdiniz işlemciye? Ayrıca saat hızı olarak ne verdiniz?
Ne olacak ki solusa? Saat hızını ve voltajı öğrenerek ne elde etmeyi planlıyorsun? Yani bunu nereye bağlayacağını merak ettim açıkcası. Otopsi mi yapıyorsun işlemciye?

Ne olacak ki solusa? Saat hızını ve voltajı öğrenerek ne elde etmeyi planlıyorsun? Yani bunu nereye bağlayacağını merak ettim açıkcası. Otopsi mi yapıyorsun işlemciye?
Mesela işlemciye 4V voltaj vermiş olabilir bilmeden? Anakartı iyi değilse kesin işlemci kaynaklıdır. Çıkan koku veya gaz belki zararlıdır diye solumayın dedim.

Bios pilini çıkarıp takarsanız bios sıfırlanır ve overclock gider diye düşünüyorum, bu şekilde açmayı deneyebilirsiniz.
Başınıza gelebilecek durumlarda sorumluluk kabul etmem.

Bios pilini çıkarıp takarsanız bios sıfırlanır ve overclock gider diye düşünüyorum, bu şekilde açmayı deneyebilirsiniz.
Başınıza gelebilecek durumlarda sorumluluk kabul etmem.
Adam söylüyor niye güldünüz :D ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı