Overclock Nasıl Bios'ta Devre Dışı Bırakılır?

mustafa3501

Kilopat
Katılım
21 Ocak 2014
Mesajlar
327
Merhaba Technopat ekibi. Dell İnspiron 5721 laptop'um var. Bir ara sadece MSI Afterburner'ı kurdum. Ama sadece kurdum, hiçbir ayarını ellemedim. Core Clock kendiliğinden son ayar olan 900'de idi. Forumda dolaşırken bilgisayar birden kitlendi ve bilgisayarımdan elektrik çarpmış gibi ses geliyordu. Hiç bir tepki vermiyordu, düğmesinden bile zor kapatıyordum. Bunun OC'den olacağını düşünüyorum. İşlemcim de hiç uygun değil. İ7 3537U. Acaba BIOS'a nasıl girebilirim ve bu OC ayarını hangi yazıdan düzeltebilirim? Ayrıntılı anlatabilirseniz sevinirim. (Lütfen emir cümlesi olarak anlamayın.)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
İşte ısınmaya bakmak için programa tıkladığım zaman donuyor ısınmaya bile bakamıyorum. Ama sıcaklık normal 50 derecelerde dolaşıyor. Oyunlarda 70 lere çıkabiliyor.
 
Resim bu.
 

Dosya Ekleri

  • 17-Nisan-2014_20-20.png
    17-Nisan-2014_20-20.png
    28,8 KB · Görüntüleme: 1.080
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı