Overclock nasıl yaparım?

10'ar 10' ar çok yavaş olabilir. Bas +100'ü test et. Sonra 10'ar 10'ar gidersin.

Temp limit maksimum sıcaklık oluyor. 80 falan yap.

Core voltage'a dokunma.

Fan speed de ekran kartı fanının hızı oluyor. Kart ısınıyorsa bunu da sağ alttaki auto tuşuna basıp manuel moda geçirip elinle fanları hızlandırırsın.

10'ar 10' ar çok yavaş olabilir. Bas +100'ü test et. Sonra 10'ar 10'ar gidersin.

Temp limit maksimum sıcaklık oluyor. 80 falan yap.

Core voltage'a dokunma.

Fan speed de ekran kartı fanının hızı oluyor. Kart ısınıyorsa bunu da sağ alttaki auto tuşuna basıp manuel moda geçirip elinle fanları hızlandırırsın.
Abi yok internetteki videolardan da baktım memory clocku 700 yapan var core clocku 130 200 yapan var core voltage i 60 yapan fan speedi 60 yapan falan bende sıra sıra hepsininkini denedim memory clocku 700 yaptım kısacası ayarların hepsiyle oynadım adamlarda fps 3-5 artarken bende sabit abi hiçbir değişiklik olmadı, niye yani neden ?
Öncelikle power voltage kısmını sonuna kadar getirin hocam bunun bir zararı yoktur, ihtiyaç halinde psu'dan daha fazla güç çeker ekran kartınız buda overclock işleminizi doğru orantıda arttırır.. Memory clock ve core clock kısımlarını birbiriyle orantılı olacak şekilde 10'ar 10'ar arttırıp kaydedin, ekran kartı gereksinimi yüksek bir oyuna girip bi 15-20 dakika oyun oynayın, dediğim hatalarla karşılaşmazsanız tekrar 10'ar 10'ar arttırarak aynı işlemi tekrarlayın.. Dediğim hatalardan biriyle karşılaştığınız an değerleri bir önceki konumlarına geri getirin böylelikle overclock işleminizin sonuna gelmiş olacaksınız.. Bir kere kaydettikten sonra aynı işlemleri tekrarlamak zorunda değilsiniz. Bilgisayarı her açtığınızda otomatik olarak kaydettiğiniz değerler devreye girecek ve ekran kartınızı overclocklu olarak kullanacaksınız..
Abi yok internetteki videolardan da baktım memory clocku 700 yapan var core clocku 130 200 yapan var core voltage i 60 yapan fan speedi 60 yapan falan bende sıra sıra hepsininkini denedim memory clocku 700 yaptım kısacası ayarların hepsiyle oynadım adamlarda fps 3-5 artarken bende sabit abi hiçbir değişiklik olmadı, niye yani neden ?
MSI Afterburner programı ile kendi kartınız için ideal değerleri bularak OC işlemi yapabilirsiniz. Ayrıca gördüğüm kadarıyla işlemcinizin K çarpanı açık değil o yüzden OC söz konusu olamaz.

Bunu sakın yapma. Voltage değerine dokunma. Power limiti arttır. Voltaj kelimesi geçen bir şeyi sonuna kadar arttırmak hiçbir zaman iyi bir fikir olmaz.

Power limit'i arttırmak karta zarar vermez hocam.. Her ekran kartı overclock işleminde power limit'i attırırım ki bir zararını görmedim şu zamana kadar.. Gerektiği yerde karta daha fazla güç sağlıyor, overclock performansına katkıda bulunuyor.. Aa pardon ben ilk mesaj da power voltage yazmışım şimdi gördüm onu, evet power voltage'a dokunma, power limiti sonuna çek..

Power limit'i arttırmak karta zarar vermez hocam.. Her ekran kartı overclock işleminde power limit'i attırırım ki bir zararını görmedim şu zamana kadar.. Gerektiği yerde karta daha fazla güç sağlıyor, overclock performansına katkıda bulunuyor.. Aa pardon ben ilk mesaj da power voltage yazmışım şimdi gördüm onu, evet power voltage'a dokunma, power limiti sonuna çek..

Hocam normal şartlar altında FPS sabit kalmamalı yani en azından 1 bile olsa artmalı bu işlemlerden sonra. ''Uygula'' yada ''Kaydet'' gibi seçeneklerine tıklıyorsunuz değil mi? Eğer öyleyse bir gariplik var bu durumda...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı