Overclock nasıl yapılır?(Profesyonel.)

muhammetarz

Hectopat
Daha fazla  
Güvenli overclock nasıl yapılır? CPU-GPU fark etmez veya belli bir model üzerine odaklı bakmadan genel olarak bu işin rehberi izlenmesi gereken yol ve riskleri nelerdir ? Kısacası profesyonel anlamda nasıl yapılıyor internette bulamadım. Gerçekten hani yükle GPU tweak veya Afterburner okları sağa çek bitsin gibi değil. Detaylı olarak Türkçe klavuz kaynağı bilen var mı ? Yoksa da Technopat ekibi bizlere bunu sağlar mı acep ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani bu işe acemi olarak başlayıp kendiniz devamını erdimeniz gerekir aslında. O.C eskisi kadar riskleri olmasa da riskli bir iştir. En temelde BIOS'dan volt vererek, clock speed artırarak yapılabilir. Afterburner ile de işini görebilirsin rahatlıkla. AMD'nin Relive'ı ile oldukça detaylı bir O.C imkanı sunuluyor.

Riskler de fazla volt verirsin çok ısınır kapanır. Açarsın default'a alırsın ve bu sefer biraz düşürüp bir daha denersin. Bu pek risk olmadı.. :D En kötü yanar falan diyorlar ama ben yıllardır yaparım O.C hiç yanmadı hep kapandı en acemi olduğum dönemlerde bile ki hala daha profesyonel sayılmam.

Yapma sırası da şöyle; Bir programdan ya da BIOS'tan biraz yüklselttin değerleri sentetik stres testinde ya da zorlayacak bir oyunda en az bir saat zorla sistemi ve sıcaklık değerlerini gözlemle. Bilgisayar kapandıysa düşür değerleri, çok ısınmadıysa biraz daha yükselt ve bir daha en az bir saat zorlar. Bu şekilde sistemi çıkarabileceğin son değere kadar gel ve orada bırak.

Şunu da belirteyim ekran kartına yaptığın O.C fark edilebilir değerler ortaya çıkarabilir oyunlarda belki ama işlemcide yapacağın O.C oyunlarda fazla kendisi göstermeyecektir. Günlük kullanımda da pek anlayacağını sanmıyorum. Yani sinekten yağını çıkartmaya gerek yok, tadını al abartma.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı