Overclock ne demek?

PwPDaRk

Centipat
Daha fazla  
Overclock ne demek anakartlarda ve işlemcilerde ve ekran kartlarında görüyorum ne demek? Mining mi demek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock, bir bilgisayarın işlemcisi, grafik kartı veya RAM gibi bileşenlerinin fabrika ayarlarının üzerinde bir hızda çalıştırılmasıdır. Bu, daha yüksek performans elde etmek için bileşenin frekansını artırmayı içerir. Ancak, bu işlem bileşenin daha fazla ısınmasına ve daha fazla enerji tüketmesine yol açabilir, bu yüzden soğutma ve stabilite önemli hale gelir.

Sıcaklığı kontrol altında tuttuğun sürece perfomansı yükseltmen

Overclock ne demek anakartlarda ve işlemcilerde ve ekran kartlarında görüyorum ne demek? Mining mi demek?
Mining ile overclock (OC) birbirinden alakasız kavramlar. Basitçe tanımlamak gerekirse;

Overclock, kısaca işlemcinin, belleklerin, ekran kartının veya hatta monitörünün frekanslarını arttırarak performansı arttırmayı amaçlayan bir işlemdir. OC yapılan bileşenler daha çok ısınmaya meyillidir, onun için soğutma burada önemli bir faktördür.

Mining ise ekran kartlarını yoğun kullanarak kripto para kazanmaya verilen isimdir.

Hız aşırtma demek fabrika verilerinin üstünde bir performans sağlama demek bazen ekran kartı üreticileri ASUS-MSI-Gigabyte gibi kendi elleri ile fabrika çıkışı değerin üstüne çıkıp OCli ürün satarken bazen kullanıcı da bunu yapar lakin soğutucunuza güvenmiyorsanız kalkışmayın derim

Overclock, bilgisayar parçalarının kendi fabrikasyon hızlarının üstüne çıkmasıdır. Overclock yapılan parçaya daha çok yük biner ve daha çok ısınır. Yani zararlıdır.

Undervolt yapılmadığı ya da üstdüzey bir soğutma sisteminizin olmadığı durumlarda hiçbir işe yaramayan performans artırma yöntemi.

Hiz aşırtma normal şartlarda anakartin verdiği Max hızı yaparsın ama overlock ile fazlasını yapabiliyorsun tehlikeli bir işlem.
Hız aşırtma, overclock'un Türkçe ismidir.

Undervolt yapılmadığı ya da üstdüzey bir soğutma sisteminizin olmadığı durumlarda hiçbir işe yaramayan performans artırma yöntemi.
Bizzat bana ait konu, incelemeni öneririm.

Biliyorum Türkçe ismini söyledim zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…