Overclock ne demek?

Biliyorum Türkçe ismini söyledim zaten.
Ancak cümleyi öyle bir yazmışsın ki hız aşırtma ve overclock farklı kavramlarmış gibi anlaşılıyor.

Hız aşırtma, Overclock'un Türkçe is midir?

Bizzat bana ait konu, incelemeni öneririm.
Sniper Elite 4 ve RDR 1 PC de hiç oynamadım ama düşünsen muazzam bir şey olmadığını anlarsın.
Birisi 8 yaşında bir oyun grafikleri FiveM gibi 67 derece.
15 yıllık oyun 72 derece
Overclock ekran kartının ısısını artırmadan performans artırsa dediğiniz gibi iyi bir şey olabilir ama ben boş bir şey olarak görüyorum.

Sniper Elite 4 ve RDR 1 PC de hiç oynamadım ama düşünsen muazzam bir şey olmadığını anlarsın.
Birisi 7 yaşında bir oyun grafikleri FiveM gibi 67 derece.
15 yıllık oyun 72 derece
Overclock ekran kartının ısısını artırmadan performans artırsa dediğiniz gibi iyi bir şey olabilir ama ben boş bir şey olarka görüyorum.
Isı değerlerinin neredeyse hiç artmadığını diğer görsellerden anlayabilirsiniz. Konuyu açtığım günlerde evde internet yoktu, bu sebeple farklı oyunlarda deneyemedim, bunlar yüklüydü bunlarla denedim. Ancak ikisi de bunun gibi eski bir ekran kartını gayet de yük altına sokabilecek oyunlar. Ayrıca kart LP yani low profile, bunu da hesaba katmanızı öneririm. Üstünde 2 cm çapında minnacık bir fan var, haliyle de ısınıveriyor :D

Isı değerlerinin neredeyse hiç artmadığını diğer görsellerden anlayabilirsiniz. Konuyu açtığım günlerde evde internet yoktu, bu sebeple farklı oyunlarda deneyemedim, bunlar yüklüydü bunlarla denedim. Ancak ikisi de bunun gibi eski bir ekran kartını gayet de yük altına sokabilecek oyunlar. Ayrıca kart LP yani Low profile, bunu da hesaba katmanızı öneririm. Üstünde 2 cm çapında minnacık bir fan var, haliyle de ısınıveriyor :D
Pardon ben direk overclock yapılmış halleri yapılmış sandım ama dikkatli bakınca da bana yine hiç mantıklı gelmiyor. Sonuçta sen kartın sınırlarını zorluyorsun.

Pardon ben direk overclock yapılmış halleri yapılmış sandım ama dikkatli bakınca da bana yine hiç mantıklı gelmiyor. Sonuçta sen kartın sınırlarını zorluyorsun.
Zaten 500 TL'ye deneme amaçlı aldığım bir kart, yansa bile umrumda değil deneyim oldu bana da :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı