Overclock nedir ve nasıl yapılır?

Overclock hız aşırtması demek. Alabileceğin performanstan daha fazlasını alabiliyorsun. Eğer işini bilmeden yaparsan donanımlara zarar verebilirsin.

Overclock hız aşırtması demek. Alabileceğin performanstan daha fazlasını alabiliyorsun. Eğer işini bilmeden yaparsan donanımlara zarar verebilirsin.

Şimde PC 10 yıllık var ve çok yavaş. bıktım artık, ne yapacağım?
Her şeyden önce sistem OC için uyumlu mu?

Nereden öğreneceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her sisteme overlock yapamazsınız diye biliyorum. Parçaların uyumlu olması lazım sanırsam.

Doğru sıcaklıklarda kullanılmaz parçaların ömrünü kısaltan ancak daha fazla performans almanızı sağlayan, parçaları "zorlama" işlemi denebilir. Türkçede hız aşırtma diye geçiyormuş.

Yanlışsam düzeltin lütfen bildiğim kadarıyla yazmaya çalıştım.

Eğer deneyimin ve bilgin varsa zararlı değil. Overclock genel olarak donanımın voltaj değeriyle oynayıp çalışma frekansını arttırmaktır. Haliyle daha fazla güç çekeceği için daha fazla ısınacaktır. İyi bir soğutma ile ısıyı önleyebilirsin. Hiç bilgin yoksa bulaşmamak daha iyi.

O düşük sisteminizin özelliklerini yazın bir bakalım.

Eğer deneyimin ve bilgin varsa zararlı değil. Overclock genel olarak donanımın voltaj değeriyle oynayıp çalışma frekansını arttırmaktır. Haliyle daha fazla güç çekeceği için daha fazla ısınacaktır. İyi bir soğutma ile ısıyı önleyebilirsin. Hiç bilgin yoksa bulaşmamak daha iyi.

O düşük sisteminizin özelliklerini yazın bir bakalım.

2 GB DDR 3 RAM
Intel Celeron CPU 530 2.40 GHz
Intel HD Graphics

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı