Overclock nedir?

brkjkr

Hectopat
Yer
Österreich
Daha fazla  
Bilgisayarımda RTX 2060 OC ekran kartı var. Hep merak ederdim OC nedir diye. OC'nin anlamının overclock olduğunu öğrendim ve ne olduğunu bilmiyorum. Overclock nedir?

Fabrika çıkışlı hız aşırtmalı. Yani kendiliğinden overclocklu bir kart. Normalden daha güçlü.

Overclock hız aşırtma yani ekran kartının işlemci, VRAM vb donanımlarının çalışma hızını arttırmadır ama hız arttırma ile sıcaklık değeride artar (not: Stok olarak overclock lu gelen kartlar pek fazla overclock lu değillerdir BIOS'tan OC en sağlıklısıdır)

OC hız aşırtmadır. Eğer ekran kartında OC ibaresi varsa fabrika çıkışlı olarak çipin hızı arttırılmış demektir.

OC yaparken değerleri ayarlayarak ekran kartından, RAM'den ve hatta monitörden optimum performans almayı hedeflersin.

Benim oc yapmama gerek var mı?
Fabrika çıkışlı hız aşırtmalı. Yani kendiliğinden overclocklu bir kart. Normalden daha güçlü.
Overclock hız aşırtma yani ekran kartının işlemci, VRAM vb donanımlarının çalışma hızını arttırmadır ama hız arttırma ile sıcaklık değeride artar (not: Stok olarak overclock lu gelen kartlar pek fazla overclock lu değillerdir BIOS'tan OC en sağlıklısıdır)

Burada da var. Bir bakın isterseniz. Sizin gibi araştırmadan konu açanlar. 🥳

Screenshot_20210831-025119_Samsung Internet.jpg

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı