Overclock nerede yaptırabilirim?

EmiRKaaN0809

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Valorant'ta sabit olmamak kaydıyla 140 FPS alıyorum yakın zaman da 144 Hz monitör almayı planlıyorum acaba overclock yaparak 144 FPS'ye sabit tutmayı başarabilir miyim? Eğer böyle bir şey mümkünse nerede yaptırabilirim modern bir tamirci yapar mı?
120 FPS'ye kilitle diyenler olacak biliyorsunuz ki Valorant'ta işler öyle yürümüyor bazen 10-15 FPS'nin etkisini bile hissedebiliyorsunuz.

Ekran kartım: GT 740 4 GB.
CPU: i5 3740.
RAM: 16 GB 1600 MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam olarak ne yapmam gerekiyor bu işlerden çok fazla anlamıyorum.

Afterburner ile yapacaksın, nasıl yapacağın hakkında tonlarca içerik var gerek konu gerek youtube videosu olarak. Sorun yaşarsan ayrı bir konu aç orada yardımcı oluruz.
Afterburner ve Unigine heaven yükle, core clock +50 ver ve uniginede test yap görüntüde bozulma vs var mı diye. Donma yaşarsan ctrl+shift+windows+b yapıp alt+tab ile afterburnera geçip en son stabil değere geri dön. Core clockta stabil değeri bulunca aynısını memory clock için de yap. En son elde ettiğin "bunlar stabil değerler" dediğin değerler ile 20dk-30dk test yap herhangi bir görüntü bozulması vs var mı diye. Ekran kartın çok ısınmadıkça bir sorun çıkmamalı.

FPS için ayarları düşürüceksin. Bu da işlemciye çökecek. Bunun için işlemciyi OC yapman lazım. İşlemcin OC desteklemiyor. Ekran kartına yapsan bile oyunda ayarları düşükte oynayacağın için fazla bir performans arttırmaz.

Hocam çok ufak bir artış arkadaşın işini görebilir ve hiç değilse %8-10 performans kazanılabilir diye düşünüyorum.
8-10 öyle kolay rakam değil. Arasında 200-300 MHz oynayabilen FE-ROG modellerinde bile o fark %5'i kolay kolay bulmuyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı