Overclock nerede yaptırabilirim?

Ben GT 710 kullanıyorum ona bile yaptığım overclock hissedilir derecede oluyor. MSI Afterburner üzerinden overclock yapabilirsin. Yaptığın overclock stabilitesini de Valley Benchmark ile, daha sonra da herhangi bir oyun ile test edebilirsin. Ekran kartını köküne kadar kullanan bir oyun tercihi daha iyi olacaktır.

Nasıl yani? Aynı serinin farklı modelleri arasında o kadar fark var mı?

Markalar gelen GPU'ları kaliteye göre diziyor. En kaliteli olanları yüksek soğutmalı, OC modellerde kullanıyorlar.
Yüksek kaliteli çekirdeklerde daha stabil OC oluyorlar.

MSI kombustoru aç.(stress test)
GPU Clock'u 10 MHz arttırarak OC yapabilirsin.
Sistem kitlendiğinde sınırı anlamış olursun.

Overclock bilmeyen adama overclock önerilmez. Sana önerim bilen birine yaptır ya da hiç yaptırma.
Overclock bilenler anasının karnında öğrenmiyor. Biraz araştırarak veya kendin deneyerek keşfedebilirsin. Ben araştırmak yerine kendim keşfederek kendimi geliştirmeye çalışıyorum mesela overclock konusunda.
Markalar gelen GPU'ları kaliteye göre diziyor. En kaliteli olanları yüksek soğutmalı, OC modellerde kullanıyorlar.
Yüksek kaliteli çekirdeklerde daha stabil OC oluyorlar.

MSI kombustoru aç.(stress test)
GPU Clock'u 10 MHz arttırarak OC yapabilirsin.
Sistem kitlendiğinde sınırı anlamış olursun.
Üst seviye soğutmalı GPU'ların hepsi iyi iç yapıya sahip diyemeyiz. FTW3 mesela özel bir seridir ama TUF, ROG gibi seriler rastgeledir.

Overclock bilenler anasının karnında öğrenmiyor. Biraz araştırarak veya kendin deneyerek keşfedebilirsin. Ben araştırmak yerine kendim keşfederek kendimi geliştirmeye çalışıyorum mesela overclock konusunda.

Üst seviye soğutmalı GPU'ların hepsi iyi iç yapıya sahip diyemeyiz. FTW3 mesela özel bir seridir ama TUF, ROG gibi seriler rastgeledir.
sistemi yakarsa diye söyledim. Amerika değil ya burası . Herkesin bir sürü pc alcak parası yok

Merhaba, Valorant'ta sabit olmamak kaydıyla 140 FPS alıyorum yakın zaman da 144 Hz monitör almayı planlıyorum acaba overclock yaparak 144 FPS'ye sabit tutmayı başarabilir miyim? Eğer böyle bir şey mümkünse nerede yaptırabilirim modern bir tamirci yapar mı?
120 FPS'ye kilitle diyenler olacak biliyorsunuz ki Valorant'ta işler öyle yürümüyor bazen 10-15 FPS'nin etkisini bile hissedebiliyorsunuz.

Ekran kartım: GT 740 4 GB.
CPU: i5 3740.
RAM: 16 GB 1600 MHz.

Hocam bu sistem 140 FPS mi veriyor?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı