Çözüldü Overclock sonrası FPS takılmaları oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Crawlayn wion

Centipat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, birkaç dakika önce overclock yapim dedim yaptım fakat forrnite da anlık aşırı FPS düşmesi girmeye başladı. AMD Ryzen ile yapmıştım ayarları geri aldım fakat nafile. Ne yapabilirim pek bilmiyorum. Yol gösterirseniz mutlu olurum.

Çözüm
Hocam bayağı bir şey denedim eskisi gibi pek donmuyor NVIDIA ayar falan da yaptım hafif düzeldi gibi driverlier silip temiz kurulum yapacağım bir de format atacağım olmasa termal macun falan da yeni sürdük bu da olmasa işlemciye bakım yapacağım olmasa komple kasayı atomlara ayırıp bakacağım umarım düzelirde başımızı ağrıtmaz.

Ayarları resetle bilgisayarı yeniden baslatmayı denedin mi?

Amd Ryzen İşlemcimde ben de Overclock işlemi denemiştim bazen bazı oyunlar kabul etmeyebiliyor çökebiliyor mesela overclock işlemi yaptıktan sonra gözle görülür bir artış olmamıştı demiştim çok garip ardından minecraft oyununa girdim ve oyunda yeni bir dünya oluştururken bilgisayar çöktü ve restart attı overclock işlemini kararlı seviyede yaparsan tahminimce sorun yaşamaman lazım iyi akşamlar ( denemen lazım )

Hocam bayağı bir şey denedim eskisi gibi pek donmuyor NVIDIA ayar falan da yaptım hafif düzeldi gibi driverlier silip temiz kurulum yapacağım bir de format atacağım olmasa termal macun falan da yeni sürdük bu da olmasa işlemciye bakım yapacağım olmasa komple kasayı atomlara ayırıp bakacağım umarım düzelirde başımızı ağrıtmaz.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (217).png
    172,4 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam bende de r5 2000 serisi işlemci var ve overclock yapmaya gerek duymadım performansı güzeldi ve ayrıca Turbo Boost olduğundan dolayı da, senin işlemcine baktığımda ise temel hızının 3.4 olduğunu görüyorum orjinali yani, bilmiyorum ama ben overclock yaptığımda ordaki taban frekansı değişiyor şuanda overclocksuz olabilir gibi sanki

inşallah düzelir bakalım...

Son düzenleme:

Şu an overclocksuz bence de. Bakım yaptım hocam işlemciye macunu sürdüm böyle oldu hocam sanırım oyunda sıkıntı var ya da başka bir şeyde. PC parçalarını test edeceğim şimdi parçalar da sıkıntı yoktur umarım.

evet bazen oyunlarda da optmizasyon sorunları oluyor, termal macun ile böyle olmaması lazım yani duruma aykırı bence, test sonuçlarını merakla bekliyorum, inşallah sıkıntı da yoktur

Stabilite. İşlemci kararsızlığa düşüyordur belki. Stok yeterli gelmiyor mu? Hız aşırtma bilgili yapıldığında çok işlevli bir yol olabilir ama bilgisiz yapıldığında yararını göremezsin. Eğer yetersiz geliyorsa silikon muhabbeti olması lazım bu işlemcilerde ona göre hız aşırtma yapılıyordu galiba. Eğer konu açarsan forumdaki bilgili arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

Dostum bazı oyunlar overclock işlemine iyi tepki vermez. Multiplayer bir oyun da işlemciye çok odaklandığı için istediğin sonucu vermeyebilir. Mesela bende O.C yaptığımda, CS'de FPS yükseliyor ama karşıma bir anda adam çıkınca FPS 0'a çakılabiliyor.

Ryzen işlemcilerde eski tarz overclock yöntemi verimli değil PBO kullanın curve optimize diye de geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…