Overclock sonrası sıcaklık değerleri nasıl olmalı?

Measterpo

Centipat
Makaleler
2
Geçtiğimiz günlerde bir konu daha açmıştım. Oradaki değerler şu şekilde:

Screenshot_2.png

Bugün kasayı temizleyip overclock değerini arttırdım sıcaklık değerleri şu şekilde oldu, eski seviyesine geri mi çekmeliyim bu değelerle de kullanılabilir mi?
Bütün işlemleri BIOS'tan yaptım.

Screenshot_1.png

Sıcaklıkta terslik var. Sanırım işlemci sıcaklığı 75. 34 olması imkansız. 75 dereceyse iyi.
N'için öyle diyorsunuz beyfendi? Benim i5 6400'üm 26 derece boşta. Eğer 75 derece boştaki işlemci için iyiyse yüke girince neler olur tahmin edemiyorum. Yangın söndürme tüpü gerekli. Şaka bir yana. İşlemci sıcaklığı iyi fakat anakart kavruluyor. Sıkıntı var anakartta ya da sıcaklık sensöründe.

10 dakika stress testi sonunda 34 derece mi? Büyük bir terslik var ama anlamakta zorlanıyorum. Boştaki sıcaklıkla yük aynı olamaz. Üstelik 1.4V ile???? Sıvı nitrojenle soğutsanız böyle olamaz hocam. Sıcaklık okumasında sorun olabilir işlemcinizin. Dikkatli olun.

10 dakika stress testi sonunda 34 derece mi? Büyük bir terslik var ama anlamakta zorlanıyorum. Boştaki sıcaklıkla yük aynı olamaz. Üstelik 1.4V ile???? Sıvı nitrojenle soğutsanız böyle olamaz hocam. Sıcaklık okumasında sorun olabilir işlemcinizin. Dikkatli olun.
Hocam kasanın üstünü ellediğimde de bu şekilde hiçbir sıcaklık hissetmiyorum.
**Kasayı gün boyu hiç kullanmadım, ilk açtığım gibi başlattım testi ondan dolayı bu sonuçlar çıkmış olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı