Overclock Sonrası Windows 8 Çökmesi

Deadly_Rock

Hectopat
Merhaba! İşlemcimi overclock ettikten sonra Windows düzgün çalışmamaya başladı. Uygulamalar çöküyor. Aniden Windows hata verip kapanıyor. Bunun bir sebebi var mıdır? Varsa söyleyebilir misiniz ? Bu arada anakartım Asus M5A97 R2.0, işlemcim Amd Fx 8320. Şimdiden Teşekkürler !

Merhaba! İşlemcimi overclock ettikten sonra Windows düzgün çalışmamaya başladı. Uygulamalar çöküyor. Aniden Windows hata verip kapanıyor. Bunun bir sebebi var mıdır? Varsa söyleyebilir misiniz ? Bu arada anakartım Asus M5A97 R2.0, işlemcim Amd Fx 8320. Şimdiden Teşekkürler !

İşlemcinizi kaç GHz'e overclock ettiniz ? Ayrıca Ram'leri OC ettiniz mi ? Soğutucu olarak ne kullandınız ? Stok soğutucu mu ? Sıvı soğutma veya hava soğutma ? Lütfen tüm sistemi tam marka model hatta verebilirseniz link vererek yazınız. Ona göre size bir çözüm yolu sunabiliriz belki. Şimdilik Bios'u resetleyin düzgün kullanım için.

1.İşlemci stok olarak 3.5 Ghz, ben 4 Ghz yaptım. 2. Ramleri 1333 Mhz'den 1866 Mhz yaptım. 3.Cooler Master Hyper 212 Evo soğutucum var. Hava soğutma kullandım.

Sistemim :

• AMD FX X8 8320
  • ASUS M5A97 R2.0 ANAKART
  • GSKILL 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1333MHz
  • ASUS GTX650Ti Boost DirectCUII
  • COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE 750W
  • COOLER MASTER HYPER 212 EVO
  • ASUS DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD
  • SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM
  • KINGSTON 60GB V300 SERISI SATA 3.0 CACHE SSD.

Anakart, işleminiz ve soğutucunuz OC işlemi için uygun.
Uygulamaların hata vermesi, çalışmayı durdurması gibi durumların ana sebebi işlemcinin stabil çalışmamasıdır.
Ancak 4 GHZ değerine de voltajsız çıkılabilmesi gerek.

Siz Prime 95 ile 1 ila 2 saat arası süren bir test yapın. Test sonuçlarını bir fotoğraf aracılığı ile bize aktarın.
Çekirdekler stabil kalamayıp çalışmayı durduruyor mu görelim.

1.İşlemci stok olarak 3.5 Ghz, ben 4 Ghz yaptım. 2. Ramleri 1333 Mhz'den 1866 Mhz yaptım. 3.Cooler Master Hyper 212 Evo soğutucum var. Hava soğutma kullandım. Sistemim : AMD FX X8 8320 | ASUS M5A97 R2.0 ANAKART | GSKILL 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1333MHz | ASUS GTX650Ti Boost DirectCUII | COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE 750W | COOLER MASTER HYPER 212 EVO | ASUS DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD | SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM | KINGSTON 60GB V300 SERISI SATA 3.0 CACHE SSD.

Ramlere yapılan OC'yi iptal edin. %65 Ramler sıkıntı çıkarıyor. Voltaj vermediğinizden emin olun. Sadece FSB miktarıyla tekrar yavaş yavaş arttırarak Prime95 gibi test programlarıyla stabilite testi yapıp en stabil olduğu vakte kadar çıkartın. Sorunun %35 kaynaklanması da birden işlemcinin hızına yüklenmeniz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı