Overclock voltaj problemi

Hocam kaç gündür uğraşıyorum ama malesef stabil bi şekilde yapamadım. İşlemci çarpanını 19 yaptığımda GHZ yi 3.5in üzerine cıkartınca ne kadar voltaj verirsem vereyim sistem açılmıyor mavi ekran veriyor, 20 çarpanda 3.8 ghz ye kadar sistem açılıyor ama oyun oynarken mavi ekran veriyor. Sanırım sizde 3440 kullanıyorsunuz sizce neden böyle bir sorun yaşıyor olabilirim

Anakart farkından olabilir. Zaten BIOS'unuz bana garip geldi. P55 Anakartta voltajı direk girebiliyoruz üstüne dynamic ayarlayabiliyoruz bile. Belki de mosfetleriniz ve o anakart overclock için uygun değil. Youtube H55 ... anakartınızı ve X3440 yazıp bir video vardı 3.8 yaptıkları, ona göz atmanızı öneririm. Bunun dışında aklıma bir şey gelmiyor.

Evet dediğiniz gibi bios çok garip, youtubeyi çok arastırdım ama bütün videolarda voltaj ayar sekmesi benimkinden farklı, sanırım dediğiniz gibi anakart desteklemiyor.. Zaten H serisi anakartlar overclockda P serisi kadar performans veremiyormus. Youtubede görüp topladım ben sistemi pek anlamadıgım ıcın bu anakartı aldım bilsem almazdım ram olayıda sıkıntılı maksimum 8 gb destekliyor

hocam merhaba aynı sorunu bende yaşıyorum size ulaşabileceğim bir yer var mı ? Veya açtığım konuyu okuyup bana yardımcı olabilme şansınız var mı ? https://www.technopat.net/sosyal/konu/2500k-overclock-yapamamak.866510/

Ben boştayken 70 derece görüyorum. Snowman t6 kule tipi soğutucum var. Isı değerlerim neden bu kadar yüksek? (işlemci stock halde)
Anakartı elden çıkarıp P55 ASUS felan alırsanız güzel OC yapılır.
Hocam bi' bakar mısınız?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…