Overclock yapıldığını servis nasıl anlıyor?

SLIMSHADYX

Hectopat
Overclock yapılan ürünün garantisi bitiyormuş peki ya overclock yapıldı sonra clock geri eski haline çekildi. Servis bunu nasıl anlayacak?

Not: Her halukarda yapıp riske girmeyeceğim ama sadece merak ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yapılan ürünün garantisi bitiyormuş peki ya overclock yapıldı sonra clock geri eski haline çekildi. Servis bunu nasıl anlayacak?

Not: Her halukarda yapıp riske girmeyeceğim ama sadece merak ettim.

İz bırakmazsanız anlayamıyorlar genelde, BIOS stock ise ve uygulamalarda normal hızlar gözüküyorsa.

Bu konudaki Recep beyin yorumuna bakabilirsiniz.

Hardisklerdeki smart benzeri bir loglama olmadığı sürece anlamaları imkansız bence ortada bir kanıt yok. Oc yapıp o halde servise gönderilirse bu çok akıllıca bir şey tabi o zaman anlaşılır o zaman şu soru akla gelir "eğitimi özel mi aldın? yani özürlümüsün"

Evet kesinlikle özel eğitim almıştır

Hiçbir şekilde anlayamazlar.

Değil mi benim de aklıma takıldı bunlar iyi cevap oldu.

İşi ileriye götürüp fiziksel modifiye yapmadığınız sürece anlaşılmaz.

Fiziksel modifiyeden kastettiğim ise cihazı söküp müdahale etmeniz.

Yaptığınız OC profilleri karta veya işlemciye kaydedilmiyor.
Kartı veya işlemciyi başka bilgisayara takarsanız yeni bilgisayardaki OC ayarları ne ise o ayarlarda çalışır, OC ayarı yoksa varsayılan ayarlarda çalışır.

Komple sistem halinde gönderilebilir yani her olasılığı düşünmek lazım. BIOS'tan OC yapılmış işlemcinin OC yapıldığı net olarak görülür zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…