Overclock Yapmak

erdinc2056

Hectopat
Overclock yapmayı bilmiyorum. Oyun bilgisayarı toplayacam ve her oyunu kasmadan oynamak istiyorum. Overclock yapmadan hangi sistemle oyunları kasmadan oynarım ya da overclock yapmayı önerenler var mı? Bir de şirketler overclock yapıyor mu? Sistem için 3000-4000 TL arası düşünüyorum.

İşlemciye OC yapmak için anakartın OC'yi destekleyip işlemcinin çarpan kilidi açık olması lazım. OC, biostan yapılabilindiği gibi bazı anakartlarda tek tuş ile yapılabiliniyor.
OC sadece işlemciye yaılmaz. Ekran Kartına da yapılabilir. Onun için gerekli programlar vardır.
OC niçin yapılır?
OC genelde, eskimiş sistemlerde işlemcinin son gücünü kullanmak için, render vs. işlerinin sürelerini kısaltma, darboğazı azaltma gibi kullanım alanları vardır.
Fakat OC yapmanın yaraları olduğu gibi zararları da vardır. Mesela parçanın ömrü kısalır ve sıcaklık artar.
OC yaparken iyi bir soğutucu kullanmanız daha iyi olur :)

Son düzenleme:
OC yapmak biraz tehlikeli. Bilmiyorsanız yapmayın. İşlemciyi yakabilirsiniz. Oyunlarda darboğazı önlemek için veya başka nedenler için yapılır. Bilgisayarı aldığınız yerlere söylerseniz ilgilenirler. O kadar para veriyorsunuz çünkü :)

beyler bişi dicem benim sistemimde overclock yapamıyorum işlemci :

Intel® Core™2 Quad Q9400 İşlemci EKRAN KARTIM : NVDİA GT 630 8 GB RAM 300 WATT PSU GYGABİTE NİN G41MT S2P ANAKART FLN VAR AMA BENİM İŞLEMCİM 2,6 GHZ YÜKSELTMEYE ÇALIŞTIĞIM ZAMAN PC 2 SEFER KAPANIYOR SONRA ESKİ STOK HALİNE DÖNÜYOR VE EN SON 2,72 GHZ ÇIKTI SONRA DA WİNDOWS OTOMATİK ONARIMA HAZIRLANIYOR DİYOR PC KAPATIP AÇIYORUM BİOS DAN STOK HALİNE ALDIĞIM ZAMAN SIKINTISIZ ÇALIŞIYOR​

Bir şey dicem benim sistemimde overclock yapamıyorum işlemci:

ıntel® core™2 Quad Q9400 işlemci ekran kartım: NVIDIA GT 630 8 GB RAM 300 Watt PSU gygabitenin G41mt s2p anakart fln var ama benim işlemcim 2,6 GHz yükseltmeye çalıştığım zaman PC 2 sefer kapanıyor sonra eski stok haline dönüyor ve en son 2,72 GHz çıktı sonra da Windows otomatik onarıma hazırlanıyor diyor PC kapatıp açıyorum BIOS'dan stok haline aldığım zaman sıkıntısız çalışıyor​

Yeni konu açman lazım ceza yiyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı