Overclock yaptım fakat şüpheliyim FX6300 4.6Ghz

1 saat de test etse 10 saat de test etse hiçbir şey değişmez . 6 çekirdekli islemci 3 çekirdek görünüyor. Yükte sadece 51 derece olmasının sebebi de bu.

BIOS ayarlarını sıfırladiktan sonra tekrar CPU Frequency bölümünden bir SS atar misin?
Technopat' ın fotoğraf sistemini kullanmadığım için uzaklaştırılmışım gerçekten şaşırdım. Böyle basit bir neden için kullanıcı cezalandırılırmı arkadaşım? Konuya gelecek olursam Alper hocam biosu resetledim ama sonuç maalesef aynı. Prime95' dede sonuç aynı hala bahsettiğiniz gibi 3 ekran gözüküyor.
108483c57e.png

854ee30cf4.png

Bilemiyorum. Recep Bey umarım görür konuyu. Veya bilen arkadaşlar.

Üzgünüm yardım edemediğim için :(

Pek olacağını sanmıyorum ama bir de BIOS pilini çıkarsanız? İlgisi var mı bilmiyorum ama aklıma bu geliyor.

Bilemiyorum. Recep Bey umarım görür konuyu. Veya bilen arkadaşlar.

Üzgünüm yardım edemediğim için :(

Pek olacağını sanmıyorum ama bir de BIOS pilini çıkarsanız? İlgisi var mı bilmiyorum ama aklıma bu geliyor.
Cezamın sona ermesini bekleyip yorum yazayım dedim hocam. Cevabınız ve diğer cevaplarınız, ilginiz için çok teşekkür ederim. Bios pilini çıkarttım ama tarih ve saatin sıfırlanmasından başka birşey olmadı ama ben bilgisayarıma format atacağım windows7 illallah dedittirdi.

Default ayarlara gelip test eder misiniz ? O zaman da 3 çekirdek mi gözüküyor.
Prime95 testlerinizin hiçbiri bir anlam ifade etmiyor zaten, 1 saat beklenmeli en azından : Stabilitenin sağlanıp sağlanamadığını anlayabilmek için.

@dr.hardware anakartınızdan ve işlemcinizden memnun musunuz ?
Evet hocam ben memnunum bir problem yaşamadım yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. vasat windows 7 den Windows 8.1' e geçince anakartta bu işe yatkın olunca bilgisayar 3saniyede açılıyor çok şaşırtıcı bir şekilde. ssd olsa kimbilir nekadar sürede açılacak.
Default ayarlara gelip test eder misiniz ? O zaman da 3 çekirdek mi gözüküyor.
Prime95 testlerinizin hiçbiri bir anlam ifade etmiyor zaten, 1 saat beklenmeli en azından : Stabilitenin sağlanıp sağlanamadığını anlayabilmek için.
Windows 8.1' e geçtim hocam prime 95 açtım hemen şimdi 6 çekirdek gözüküyor sanırım işletim sistemi kaynaklı bir problemdi benim yaşamış olduğum. şimdi geriye tek kalan voltajlarla oynamak :)

Window7 ile alakalı bir problem değildir, farklı bir sıkıntıdan ötürü olmuştur.
Birde Windows 8.1'de 3 saniyede falan açılmıyor :) Güç tuşuna basman ile masaüstünü görmen arasındaki süreye bakmalısın, en az 10 saniye geçiyordur.

FX6300 için uygun voltaj değerleri konusunda yardımcı olabilirim sana.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı