Overclock zarar verir mi ?

Verimlilik konusu sistemden sisteme değişir. Bazıları tek tuşla, bazıları tek tıklamayla OC yapar.
Bazıları ufak bir frekans artışı yapar, bazıları voltajlı OC yapar.

Mesela ASUS ROG serisi bir kasaya, kasanın üzerinde bulunan tek bir tuş ile voltajlı, stabil bir OC yapılabiliyor.
Zaten fabrika çıkışı OC potansiyelleri kontrol ediliyor, stabil bir OC'un garantisi verilmiş olunuyor.
Böyle bir sistemde gerçek anlamda tek tuşla şahane bir OC performansı elde etmiş olursunuz, düğmeye basarsınız ve kasanın yan kapakları falan açılır, 4/4'lük hissedersiniz kendinizi.
Ancak bu işi benim kasamda yapmaya kalkarsan BIOS'a girip hazır modu seçer, ufak bir frekans artışı sağlarsın.
Voltajlı OC işini yine kendin yapmak zorunda kalırsın :) Ayrıca kasamda OC düğmesi falan veya düğmeye basıldığında açılan kanatlar yok :)

Bilmem anlatabildim mi :)

Msi z97 anakartım var 1600 mhz Kingston Fury ramı memory try it! bölümünden cl10 compatibility 2133 mhz yaptım ve 2133 mhz de çalışıyor. Direk bunu değiştirdim başka birşey yapmadım. Sıkıntı olur mu?

Arkadaşlar yeni topladığımız bir bilgisayar ilk günden itibaren overclock yaparsak bilgisayarımıza bir zararı olur mu ?

Kadeşim eğer bu işte donanımın yeterliyse (Ram-İşlemci-Soğutucu)
Olur ama bunlar eksikse örneğin soğutucu;

1-Çok ısınan işlemci performansı düşürür
2-Çok elektrik harcar
3-Parçaları Azda olsa yıpratır

Kardeşim bende win 8.1 pro 64 bit işlemci Intel Core i3 CPU M380 2.53 Ghz 4CPUs ~ 2.5 GHz Ram 6144 mb DirectX 11 ekran kartı amd mobility radeon hd 5000 series 3316 mb lık özellikler var overclock yapılabilir mi yapılsa da ne kadar yapılabilir ?

Aga şu an deli gibi overclock yaptım F7'den. Şu an fanlar çok gürültülü gibi neredeyse bir yarış arabasının Max hızını geçecek kadar hızlandırmışım gibi geliyor bana.

Masaüstü PC kullanıyorum sürüm Windows 8'den Windows 10'a yükseltmiştim.

Bilinçsizce yapılırsa sistemi kullanılamaz hale getirebilecek bir işlemdir.
Uygun donanımlar ile birlikte, bilinçli bir biçimde yapılırsa hiçbir zararı olmaz, sistemi aldığınız ilk dakikadan itibaren OC yapabilirsiniz.

Hocam merhaba, MSI B650M-P anakart, RX 9060 XT 16 GB OC versiyon, Ryzen 7 7700X, Samsung 980 1TB depolama, Corsair Vengeance 2x16 32 GB DDR5 RAM, 750W 80+ Bronze sertifikalı PSU iyi midir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı