Overclockun Performansa Etkisi

caylakoyuncu

Hectopat
Daha fazla  
Overclock ne kadar etki eder, ekran kartını manuel OC ederek 20-25 FPS artış sağlayabilir miyiz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU'ya yapılacak OC ile gelecek artış (kaymak kısımdan olmadığı sürece fazla edemezsin zaten) o kadarlık olmaz, FPS değerin 20 ise 25 olur maksimum. Bu tip kritik alanları kurtarmak amacıyla yapılır.

Oynadığın oyuna, kullandığın çözünürlüğe, kartın, CPU'nun, soğutucunun modeline hatta silikon kalitesine göre değerler değişkenlik gösterir. Sabit bir değer şu kadar olur denemez. Herkesin farklı deneyimleri olur kimisi için tatmin edicidir kimisi için gereksizdir. Ben 4790K'yı 4.9 GHz ve 980 Ti'yi olabilecek en yüksek seviyeye getirdim. Parçaların stok haline göre sonuç olarak sadece bir kaç Benchmark sonuçlarındaki farktan fazlasını görmedim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Böyle bişeyler de fark olur belki.

Böyle bişeyler de fark olur belki.

Onlarında performansa herhangi bir katkısı yok, farklı görüntüler dışında.

Oynadığın oyuna, kullandığın çözünürlüğe, kartın, CPU'nun, soğutucunun modeline hatta silikon kalitesine göre değerler değişkenlik gösterir. Sabit bir değer şu kadar olur denemez. Herkesin farklı deneyimleri olur kimisi için tatmin edicidir kimisi için gereksizdir. Ben 4790K'yı 4.9 GHz ve 980 Ti'yi olabilecek en yüksek seviyeye getirdim. Parçaların stok haline göre sonuç olarak sadece bir kaç Benchmark sonuçlarındaki farktan fazlasını görmedim.
i5 6600K'yı 4.5GHz'de kullanıyorum, Workstation tarzı kullanmaya başlanıldığında aradaki performans farkı belli ediyor kendini. Tabii entegre grafik yüzünden 4.5GHz üstüne daha çok çıkamıyorum, o da koymuyor değil. :D

Sadece karta yapılırsa ortalama 10-15 fps artış oluyor izlediklerimden yola çıkarak diyorum karttan karta da değişiyor. Bir kere karta overclock yapayım dedim overclocksuz daha yüksek değerler verdi acayip sinirim bozulmuştu ve çok gülmüştüm :) Başlarım overclock'una dedim. Gerek duymadıkça da yapmam.

Onlarında performansa herhangi bir katkısı yok, farklı görüntüler dışında.

i5 6600K'yı 4.5GHz'de kullanıyorum, Workstation tarzı kullanmaya başlanıldığında aradaki performans farkı belli ediyor kendini. Tabii entegre grafik yüzünden 4.5GHz üstüne daha çok çıkamıyorum, o da koymuyor değil. :D
Entegre grafik dediğiniz HD 530 mu? Bunun O.C ile alakası nedir?

CPU darboğaz yaptıktan sonra bir fayda yok. Ben sırf bu yüzden yeni sistem diziyorum.

Entegre grafik dediğiniz HD 530 mu? Bunun O.C ile alakası nedir?
Evet, HD530. OC ile alakası şu; İşlemci sadece kendi içindeki CPU çekirdeklerini kullanmıyor, ekran kartı içinde ek kaynak harcıyor. Bu sebeple de OC işleminde stabilizasyon bozuluyor. Yoksa normalde 4.9GHz stabil olarak çıkılıp kullanılmış bir işlemci. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı