OverClock'un zarar verdiği parçalar nedir?

Penaldo

Kilopat
Merhaba, yeni bilgisayar topladım tum parçalar overclock için uyumlu ama Vatan Bilgisayar'daki çalışan RAM harici parçalara overclock zarar verir, ömrü azalır dedi. Vatan'a güvenerek sadece RAM'a overclock yaptım ama bu işlem RAM ömrünü azaltır mı?

RAM 'in OC u dediğiniz olay 3200 MHz Ram in ilk başta 2133 de çalışıp sizin onu 3200 e çekmeniz ise tabikide zararlı değil aksine 3200 de kullanmamanız saçmalık olur .Fakat 3200 MHz lik RAM i 4000 falan gibi rakamlara çıkarırsanız zararlı olur.

Merhaba, yeni bilgisayar topladım tum parçalar overclock için uyumlu ama Vatan Bilgisayar'daki çalışan RAM harici parçalara overclock zarar verir, ömrü azalır dedi. Vatan'a güvenerek sadece RAM'a overclock yaptım ama bu işlem RAM ömrünü azaltır mı?

Konservatif ve doğru yapılmış overclock sistemine zarar vermez aslında.

OC voltaj artışı yaparak bileşenin yüksek frekansta çalışmasını sağlar bu nedenle ısınır haliyle ömrü biraz kısalır OC yapacaksan kasanı iyi soğutman gerekir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı