Overclok Nasıl Yapılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana degerleri soyleme sansin var mi ?

Çarpan ayarı yoksa CPU Frequency ayarı ile oynamanızı tavsiye etmem. 0,(2-4)GHZ'lik frekans artışı size hiçbir şey kazandırmaz. @Silinen üye

Hemen hemen budur diyelim, çoğu ayar aynı isim ile senin BIOS menünde de yer alacaktır.
Takıldığın yerde görüntü atıp yardım alabilirsin. @neşelienginar
Hocam manuel O. C yapmaya çalışıyorum verdiğiniz rehberdeki değerleri de deniyorum, ancak prime 95 testinde ekran donup bilgisayar kilitleniyor. Lütfen yardım! :D

Dostum sana attığım rehber AMD FX serisi bir işlemci içindi, sadece mantığı kavraman amaçlı atmıştım o linki.
Sende galiba CORE I5 var, hangi GHZ değerine çıkmaya çalışıyorsun, belirt.
Uygun olduğumda yardımcı olurum.

Son düzenleme:
Hocam manuel O. C yapmaya çalışıyorum verdiğiniz rehberdeki değerleri de deniyorum, ancak prime 95 testinde ekran donup
14219271168241257015231.jpg
1421927214994-937117045.jpg
bilgisayar kilitleniyor. Lütfen yardım! :D

Dostum sana attığım rehber AMD FX serisi bir işlemci için gerekli, sadece mantığı kavraman amaçlı atmıştım o linki.
Hadi ya hocam :D fotolarını attım size

İ5 4670K işlemci anakartta Z97 PC Mate.

Dostum sana attığım rehber AMD FX serisi bir işlemci için gerekli, sadece mantığı kavraman amaçlı atmıştım o linki.
IMAG2040.jpg

IMAG2039.jpg

Hocam 4.5 GHZ yapmaya çalışıyorum. Sanırım berbar etmişim resimlerde görüldüğü gibi . :D

Anakartının BIOS menüsü böyle olsa gerek.
Eğer aşağıdaki ekrana kadar yani Advanced ayarlara gelebilirsen hangi ayarlamaları yapman gerektiğini söyleyebilirim.

Eğer stok soğutucu kullanıyorsan üzgünüm ancak sana pek yardımcı olamam
. Zira sıcaklıklar 70 dereceleri aşabilir ve bu istemediğimiz bir durum.

Sizin için overclock konusunda tecrübeli dediler hocam bişiy sorcam.
intel pentium dual core (e5200 ) 2.5 ghz dan 3 ghz e çıkardım ve 1 saat boyunca prime95 açık bırakım.

1 saat boyunca çoğunlukla 60 derecenin altinda geçti ama bi ara 70 e çıktı.

En son testi bitirmeden 10 saniye kadar once 59 derece idi.
Bu sistem için bi sıkıntı oluşturur mu ?
Kullandığım soğutucu: www.coolermaster.com: Cooler Master: Vortex 211Q

Dosya Ekleri

• son test.png
    son test.png
    173,9 KB · Görüntüleme: 274
Zaten çok da iyi bir soğutucu değil, yinede sıcaklıklar sıkıntı yaratmaz.
70, çıkabileceği son noktadır tabi 1 saatten uzun test ettiyseniz.
Ve sorularınızı lütfen farklı konularda açın. Cidden kafa kaldırmıyor, kimin ne işlemcisi vardı, kim ne soruyordu, kim en son ne yaptı karışıyor birbirine.

Ve şu sıcaklıklara lütfen CoreTemp ile değil, AIDA64 ile bakın. Yinede sıcaklık değerleri doğru.

Zaten çok da iyi bir soğutucu değil, yinede sıcaklıklar sıkıntı yaratmaz.
70, çıkabileceği son noktadır tabi 1 saatten uzun test ettiyseniz.
Ve sorularınızı lütfen farklı konularda açın. Cidden kafa kaldırmıyor, kimin ne işlemcisi vardı, kim ne soruyordu, kim en son ne yaptı karışıyor birbirine.

Ve şu sıcaklıklara lütfen CoreTemp ile değil, AIDA64 ile bakın. Yinede sıcaklık değerleri doğru.
Hocam attığım resimlere bakabildiniz mi? Kusura bakmayın parazit gibi yapıştık size. :D Yardımcı olursanız gerçekten minnettar olurum. :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı