Overtraining nasıl belli olur?

Yer
İstanbul
Göğüs programım şu şekilde:
İncline dumbell press 3x8-10
İncline dumbell fly 3x8-10
Dumbell press veya chest press 3x8-10

Öncesinde 24 set vs yapıyordum haftalık şu an 18'e düşürdüm ancak ağırlıklarım 2.5-5kg düştü yorgunluktan mı yoksa overtrain mi bilemedim.

1 ay önceki halime döndüm gibi 7 saatte uyusam 10 saatte uyusam bir yorgunluk var bu yüzden magnezyum, çinko ve Omega 3 takviyesine başlıyorum doktoruma danıştım alabilirsin dedi hafif pre workoutla zımba gibi oluyorum sizce yine de 1-2 gün dinlenmek iyi gelir mi?

Ağırlıklarım genelde arttı 1. gün 10kg press yaparken en son 25kg yapıyordum şu an 20-22.5kg dambıllara düştüm veya sırt gününden sonra kanatlarımda 3-4 gün bir ağrı var yeni hareketler deniyorum belki ondandır.

5 gündür creatin almıyorum yükşeme yapmadım hep 5gr aldım 2 ay boyunca belki nadiren arada 3-4 gün almamışımdır.

Haftada 2 gün off veriyorum çift bölge split çalışıyorum beslenmem iyi proteinimi alıyorum. Şu an tek sıkıntım hafif boğazım ağrıyor arada hapşırıyorum onun dışında sıkıntı yok.

Overtrain olduğumu nasıl anlarım olsam normal antrenman yapsam kendiliğinden geçer mi yoksa uzun ara mı vermem lazım?

Kullandığın ağırlıklar çok düşük. Sabaha kadar çalışsan da bunlar seni overtrain'e götürmez. Ben 5 gün üst üste ağır squatlar yapıyorum antrenman kariyerim boyunca (2008'den beri) 1 yada 2 defa overtraining oldum, bu gerçekleştiği zaman emin oluyorsun, zaten bu kas gruplarıyla ilgili değil. Ağırlıklarının artmamasının sebebi antrenman programının kötü olması, tek gerçek ve doğru cevap bu emin ol.

Overtraining kolay olunan bir şey değil dediği gibi. Asıl sorunun dinlenme eksikliği bence, öyle ise geçen gün bastığın ağırlığı yarın çok zor basabilirsin veya basamazsın. Çalıştığın kasların birbirine çok çakışması performansı düşürür, 4-5 gün hiç off vermeden gidiyorsan bunun da etkisi olabilir.

Overtraining kolay olunan bir şey değil dediği gibi. Asıl sorunun dinlenme eksikliği bence, öyle ise geçen gün bastığın ağırlığı yarın çok zor basabilirsin veya basamazsın. Çalıştığın kasların birbirine çok çakışması performansı düşürür, 4-5 gün hiç off vermeden gidiyorsan bunun da etkisi olabilir.
Hocam 3 gün spor 1 gün off 2 gün spor 1 gün off yapıyorum dinlenme eksikliği olabilir dediğiniz gibi zaten şuan nezle gibi bişey oldum dün 10 saat uyudum bugünde işten gelip yine aynısını yapacağım sanırım yarın antrenmana başlarım umarım bu 2-3 gün izinden bişey olmaz ( güç,kas kaybı vs)
Kullandığın ağırlıklar çok düşük. Sabaha kadar çalışsan da bunlar seni overtrain'e götürmez. Ben 5 gün üst üste ağır squatlar yapıyorum antrenman kariyerim boyunca (2008'den beri) 1 yada 2 defa overtraining oldum, bu gerçekleştiği zaman emin oluyorsun, zaten bu kas gruplarıyla ilgili değil. Ağırlıklarının artmamasının sebebi antrenman programının kötü olması, tek gerçek ve doğru cevap bu emin ol.
ağırlıkla çok alakası varmı bilmiyorum size 50kg hafif gelir bana 25kg ağır gelir çok sıkı idmanda yapmadım sadece iş dönüşü akşamları spor geceleridr yemek+ uyku (6-7 saat) böyle bi döngüm vardı overtrain olsam dahamı kötü olurdum ?
Zaten 2-3 gün spor yapmıyorum umarım sorunlarım düzelir.

Çok basit. Antrenmandan antrenmana ya da belirli bir süre çerçevesinde progressive overload yapamıyorsan bir şeyler yanlış demektir.
Tam yapmıştım yeni ağırlığa geçtim formdan düştüm ve nezle oldum :D 4 gündür gidemiyorum 2 gün normal öğünlerimi yaptımda son 2 gün az yedim proteini tam alamadım yattığım için eridik :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı