Overwatch açıldığında işlemci %100 kullanılıyor

Ashuraa

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16gb 1600mhz
Overwatch'ı açtığımda işlemcim %100 kullanım seviyesine çıkıyor. Eskiden böyle bir sorun yaşamıyordum ve oyunu rahatça oynayabiliyordum. Şimdi ise gereksiz yere işlemci kendini yoruyormuş gibi hissediyorum. Oyunu açtıktan birkaç dakika sonra bu sorun düzeliyor gibi görünse de yine de beklemek istemiyorum. Bu sorunu çözmek için bir öneriniz var mı?

1695817007961.png

Oyun normal şartlarda ilk girildiğinde gölgelendirici önbellekleme işlemi yapıyor, bu nedenle 2-3 dk işlemciyi %100 kullanıyor. Oyunu o esnada oynuyorsan havyan gibi takılmalar yapıyor zaten sonra geçiyor. Oyun içerisinde bunu belirten bir yazı da olmadığı için sen anlamıyorsun tabii göglelendirici yaptığını, arkada sessiz sedasız yapıyor kendi kendine. Ancak Overwatch 2'de bunu bozdukları için oyunu her açtığında işlemciyi bir süre %100 kullanıyor sonra düzeliyor. Yapacak bir şey yok gibi güncelleme ile düzeltilmesini beklemekten başka.

Overwatch 2 shader önbelleğini oluşturma konusunda biraz sıkıntılı bir oyun, ilk oyunda da yapıyordu ama daha kısa sürüyordu. Özellikle Steam Deck gibi işlemcisi görece zayıf cihazlarda çok sıkıntı yaratıyor. Keşke bunu oyuna girmeden oluşturmak için bir yöntem sunsalardı. Elle yapmak gerekiyor.

Nasıl yapacağım derseniz, pre-compiled yani önceden hazırlanmış shaderları oyun dizinine koymalısınız. Aşağıdaki videoyu takip edebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca profil fotoğrafınıza selam olsun, Türkiye'de Plastic Memories seven az sayıda kişiden birisiniz :) Ben de aynı fotoğrafı uzunca bir süre kullanmıştım.

Ekleme: Benim paylaştığım çözüm Vulkan içindi, Windows'ta oynuyorsanız bu çözümü doğrudan kullanamazsınız. Daha uygun bir çözüm oyunun kullandığı işlemci çekirdeklerini kısıtlamak olur.

--tank_WorkerThreadCount başlangıç argümanıyla işlemcinin kullandığı fiziksel çekirdek sayısını kısıtlayınca shader önbelleği oluştursa bile bu süreçte FPS daha az düşüyor. Başlatma seçeneklerine --tank_WorkerThreadCount 2 ekleyin. Sayıyı işlemcideki fiziksel çekirdek sayısına göre ayarlayabilirsiniz, 2 iyi bir başlangıç noktası.

Son düzenleme:
Overwatch 2 shader önbelleğini oluşturma konusunda biraz sıkıntılı bir oyun, ilk oyunda da yapıyordu ama daha kısa sürüyordu. Özellikle Steam Deck gibi işlemcisi görece zayıf cihazlarda çok sıkıntı yaratıyor. Keşke bunu oyuna girmeden oluşturmak için bir yöntem sunsalardı. Elle yapmak gerekiyor.

Nasıl yapacağım derseniz, pre-compiled yani önceden hazırlanmış shaderları oyun dizinine koymalısınız. Aşağıdaki videoyu takip edebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca profil fotoğrafınıza selam olsun, Türkiye'de plastic memories seven az sayıda kişiden birisiniz :) ben de aynı fotoğrafı uzunca bir süre kullanmıştım.

Ekleme: Benim paylaştığım çözüm Vulkan içindi, Windows'ta oynuyorsanız bu çözümü doğrudan kullanamazsınız. Daha uygun bir çözüm oyunun kullandığı işlemci çekirdeklerini kısıtlamak olur.

--tank_WorkerThreadCount başlangıç argümanıyla işlemcinin kullandığı fiziksel çekirdek sayısını kısıtlayınca shader önbelleği oluştursa bile bu süreçte FPS daha az düşüyor. Başlatma seçeneklerine --tank_WorkerThreadCount 2 ekleyin. Sayıyı işlemcideki fiziksel çekirdek sayısına göre ayarlayabilirsiniz, 2 iyi bir başlangıç noktası.

Shadercache'den hangi klasöre atacağımızı anlamadım.

Shadercache'den hangi klasöre atacağımızı anlamadım.
Protontricks kullanıyoruz ama o uygulamayı indiremedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı