Overwatch 2 shader önbelleğini oluşturma konusunda biraz sıkıntılı bir oyun, ilk oyunda da yapıyordu ama daha kısa sürüyordu. Özellikle Steam Deck gibi işlemcisi görece zayıf cihazlarda çok sıkıntı yaratıyor. Keşke bunu oyuna girmeden oluşturmak için bir yöntem sunsalardı. Elle yapmak gerekiyor.
Nasıl yapacağım derseniz, pre-compiled yani önceden hazırlanmış shaderları oyun dizinine koymalısınız. Aşağıdaki videoyu takip edebilirsiniz.
Ayrıca profil fotoğrafınıza selam olsun, Türkiye'de plastic memories seven az sayıda kişiden birisiniz
ben de aynı fotoğrafı uzunca bir süre kullanmıştım.
Ekleme: Benim paylaştığım çözüm Vulkan içindi, Windows'ta oynuyorsanız bu çözümü doğrudan kullanamazsınız. Daha uygun bir çözüm oyunun kullandığı işlemci çekirdeklerini kısıtlamak olur.
--tank_WorkerThreadCount başlangıç argümanıyla işlemcinin kullandığı fiziksel çekirdek sayısını kısıtlayınca shader önbelleği oluştursa bile bu süreçte FPS daha az düşüyor. Başlatma seçeneklerine
--tank_WorkerThreadCount 2 ekleyin. Sayıyı işlemcideki fiziksel çekirdek sayısına göre ayarlayabilirsiniz, 2 iyi bir başlangıç noktası.