Overwatch FPS düşmesi

Canon

Kilopat
Daha fazla  
Bu sorunun HDD olabileceğini düşünüyorum çünkü ilk başlarda hiç problem yoktu. Oyuna her girdiğimde sanki tekrar yüklüyormuş gibi kaplamalar sonradan geliyor. 70 FPS iken en fazla 40'a düştüğünü gördüm başka oyunlarda olmuyor veya fark etmemiş, karşılaşmamış olabilirim. Birlikte oynamak isterseniz CanonSpeed#2152 52 seviye bir hesabım var ve çoğunlukla Doomfist oynarım.

Dediğin şekilde görseller gidiyor ve bir daha baştan yükleniyorsa sanki ara ara internetin gidip gelince oluşacak bir sorun gibi geldi bana sorunu yanlış anlamadıysam. Anlık gidip geliyor ki internet o kopmalar yaşanıyor ve görüntü kısa sürede baştan yükleniyor?

Dediğin şekilde görseller gidiyor ve bir daha baştan yükleniyorsa sanki ara ara internetin gidip gelince oluşacak bir sorun gibi geldi bana sorunu yanlış anlamadıysam. Anlık gidip geliyor ki internet o kopmalar yaşanıyor ve görüntü kısa sürede baştan yükleniyor?
Evet tam üstüne bastın fakat bundan kaynaklanabileceğini düşünmedim. USB Wi-Fi adaptörü kullanıyorum ve bazen sapıtıyor çıkar tak falan yapıyorum ve bu olay 2 günde 1 olabiliyor. Oyun içindede bazen internet kopmaları, ping'ler yaşayabiliyorum.
Islemci yetersiz kalıyordur. Oyun sırasında msi afterburner programı ile GPU, CPU kullanım miktarına bak.
Bence de Ryzen 5 3600 bu oyun için çok yetersiz. Ne yapsak?

Evet tam üstüne bastın fakat bundan kaynaklanabileceğini düşünmedim. USB Wi-Fi adaptörü kullanıyorum ve bazen sapıtıyor çıkar tak falan yapıyorum ve bu olay 2 günde 1 olabiliyor. Oyun içindede bazen internet kopmaları, ping'ler yaşayabiliyorum.

Konu içeriğinde belirtseydin keşke sisteminin özelliklerini de ona göre yardımcı olmaya çalışsaydık. Ben müneccim miyim senin işlemcinin ryzen 5 3600 olduğunu bilerek yorumda bulunayım.

Sen yine de oyun sırasında CPU, GPU ve HDD kullanım değerlerine bak, takıldığı yerde hangisi %100 kullaniliyor. Ayrıca ping değerlerini de kontrol et. Ona göre belli olur sorunun kaynağı.

Konu içeriğinde belirtseydin keşke sisteminin özelliklerini de ona göre yardımcı olmaya çalışsaydık. Ben müneccim miyim senin işlemcinin ryzen 5 3600 olduğunu bilerek yorumda bulunayım.

Sen yine de oyun sırasında CPU, GPU ve HDD kullanım değerlerine bak, takıldığı yerde hangisi %100 kullaniliyor. Ayrıca ping değerlerini de kontrol et. Ona göre belli olur sorunun kaynağı.
İmzam da yazıyordu fakat mobilden yazdığını görmedim kusura bakma. Ben HDD'ten olduğunu düşünüyorum kaplamalarda hızlı gelmiyor oyuna ilk giriş yaptığımda genellikle karakterlerin hepsini yeniden yüklüyor. Şunu da ekleyeyim yazmamışım konuda, oyun içi SS aldım ve tuşa bastığım anda çok ağır bir donma girdi.
Asus ROG Strix B450-F \ Sapphire Nitro+ RX 580 4GB \ AMD Ryzen 5 3600 \ Corsair Vengeance 8GB 3000 MHZ \ FSP 600W

Yani şu zamanda o işlemcinin yetersizliğinden dem vurulacak bir oyun yok bence hani 4k ya çıkmadıkça. Yetersiz olan ekran kartın bence. Gayet ucuza 2. el 1080 ti kaynıyor piyasa, temiz bir tanesini 2900 tl civarına kapatır sorununu çözersin. Gereksiz yere Rtx serisine para kaptırma.

Hdd den olma ihtimali zor, hdd sorunluysa her durumda kasma yavaşlık söz konusu olur. Yani windows açılırken bile uzun sürer, internette gezinirken anlık donmalar yaşanır. Neden ilk başta işlemci yetersiz dedim, çünkü islemci bottleneck olduğu zaman oyun içindeki arka plan sonradan gelir, fps yüksek görünse bile shuttering sorunu olur yani anlık fps düşüşleri gerçekleşir, ve oyun donarak takilarak ilerler. Sendeki sorun büyük ihtimal yazılımsal, sorunu çözebilmek için dediğim gibi msi afterburner programı ile fps, % kullanım gözlemlemesi yapıp, ping değerini kontrol etmen.

Windows 10 kaynaklı sorun da olabilir. Youtube a girip "windows 10 decrease ping" tarzı videoları izleyip o adımları uygulayabilirsin

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı