Oy kullanmak için eğitim şartı aranmalı mı?

• Konuyu başlatan 504940
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 35
  • Görüntüleme 2.143

Oy kullanmak için eğitim şartı aranmalı mı?

• Aranmalı

Oy: 99 79,2%
  • Aranmamalı

Oy: 26 20,8%

• Oy verenlerin toplamı
    125
Eğitim aramak verimsiz ve kalitesiz eğitimin olduğu bir ülkede maalesef verimsiz. Belirli zeka testleri aranması daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Kişinin seçme ve karar alma becerisinin testten geçmesi gerekiyor.

Ülkemizdeki eğitim sisteminin bariz kötü olduğu belli ancak yine de en azından zorunlu eğitimini tamamlamış kişilerin oy kullanabilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ben niye başaracak iradeye sahip olayım hocam? Siyasetçi miyim ben, teorisyen mi? :D

Mevcut yapıyla değerlendirmem bir örnekti sadece. Bu eğitim meselesini mevcut koşullar sebebiyle istiyorsunuz, ben de somutlaştırmak için bu örneği verdim. Arapça bilmek, yazabilmek genel kültür değil midir? İngilizce, Fransızca, Almanca bilmek? Bunu ulusalcılar geldiğinde sadece ulusalcıların bilebileceği soruya dönüştürmesi, sosyalistler geldiğinde sadece sosyalistlerin bileceği soruya dönüştürmesi, liberaller geldiğinde sadece liberallerin bileceği soruya dönüştürmesi kaçınılmaz. Dinciler olarak düşünmeyin, bütün otoriter yapılar/ideolojiler bunu yapacaktır. Bunu suistimal etmeyecek/düşünmeyecek adamları başa getirebiliyorsanız zaten buna ihtiyacınız da olmuyor ki ayrıca.
Konu uzun ve tartışmakla bitmez.

Üniversite değil ama En az Ortaokul mezuniyeti şart. Yanlış anlamayın ama daha Cumhuriyet'in kuruluş tarihini bilmeyen birisiyle benim oyum bir olamaz, olmamalı.
Şu an açıkta okuyorum ama eskiden bizim sınıfta Cumhuriyetin ilanını bilmeyenler vardı. Hoca sordu, döküldü hepsi. Çok şaşırdım yani. İçlerinde "neydi" falan filan diye tartışanlar vardı yani. Bu tayfanın, "İstanbul'un Avrupa yakasının sol mu sağ mı?" kısmını da tartıştığını hatırlıyorum. :D Eğitim de artık fasa fiso. Kişiden kişiye değişiyor. Yani gerçekten lise mezunu, ortaokul mezunu da oy kullanacak potansiyele sahip mi? 40 yaş üstü bilgisiz biri var da bunun ortaokul veya lise mezunu olmuş genç versiyonu da var. Çok tartışmaya açık konu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı