Çözüldü Oy kullanmamanın cezası var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Anayasanın 175. maddesine bakarsanız şunu göreceksiniz:

1711476253200.png


Konudaki kimseye yanlış bilgi atmıyorum fakat etiketleyeyim.

@Sentron @volkiavcii @Saint Lucia

Araştırmaktan aciz demişsiniz fakat attığınız kaynaktaki yazıların konuyla ilgisi yok, belirtmek isterim. @volkiavcii

Oy kullanmamanın cezası yok. Öyle bir şey uzun yıllardır yok.
Cumhurbaşkanlığı seçiminden bir istatislik bırakıyorum. Kabaca 10M kişi oy kullanmamış. 10M kişinin ceza yemesi sizce normal olur muydu?

Eki Görüntüle 2151131

Ceza kesilebiliyor ama kesmiyorlar.

Bu arada @eren28tr benim için de tartışmışsınız sayarım vallahi. Sağ olun.
Başlıkta dediğim gibi. 18 yaşındayım ilk defa oy kullanabiliyorum ama kullanmak istemiyorum. Herhangi bir cezası var mı?

Baktım, millet rezil rüsva harbiden. Azıcık mantık kuran insan bile anlar, şunu düşünür: "oy kullanıp kullanmadığımı nereden biliyor" diye. Oy kullanmamanızın bir cezası yoktur. Oy pusulasına adınızı, soy adınızı yazmanızı isteyip e-Devlet'ten eşleştirme falan yapmıyorlar.
 
Bakın bilmek demiyorum 2 cümle yazıyıp okuyup anlamaktan aciz insanlar 2 saat başlığı kirletmiş. Adam .gov.tr ile biten kaynak atmış yetmemiş maddeyi direkt olarak atmış hala anlamamakta ısrar ediyorlar. Oy vermemenin maddi hiçbir cezası yoktur, kaldırılmıştır. Ha istenilse tek tek tespit edilip ceza verilebilir mi ? Verilebilir ama yapılmıyor artık.
 
Siz iyi okuduğunuza emin misiniz arkadaşın attığı kaynak sonu .gen.tr olarak bitiyor bu resmi site değil ama dediğim gibi cezası var.
 

Geri
Yukarı