Oylama Sonrası Borsa Ne Durumda Olur?

Suriyeliler için AB tarafından belirli bir miktar para geliyor elimize. Senin özgürlüğünden kasıt nedir ? Ben kendisini özgürcü bir gazeteci olarak tanıtan birini biliyordum o şimdi adını değiştirdi almanya'da köpeklik ediyor.
Peki ya neden geliyor elimize paralar ? Zaten adamların üreme oranı yüksek. Millet elli tanesini almaya korkuyor. Biz almışız 1 milyon. Benim ülkemde bir sürü işsiz dururken ne gerek vardı ? Adamlar bana zorla iş ver diye geziniyorlar. Adamın boğazına bıçak dayadılar. Polis geldi zor aldı adamları. Size bir hikaye anlatayım.
Gaziantep'te kuyumcu dükkanı sahibi bir Suriyeli'nin (yanlış hatırlamıyorsam) kapısına iş arayan bir Türk kardeşimiz geliyor ve diyor ki: Ben iş arıyorum. Kapınızda bu ilanı gördüm. Beni işe alır mısınız ?
Suriyeli'nin cevabı: ''Yabancı çalıştırmıyoruz kardeş. Kusura bakma.''
Durum bundan ibaret.

Peki ya neden geliyor elimize paralar ? Zaten adamların üreme oranı yüksek. Millet elli tanesini almaya korkuyor. Biz almışız 1 milyon. Benim ülkemde bir sürü işsiz dururken ne gerek vardı ? Adamlar bana zorla iş ver diye geziniyorlar. Adamın boğazına bıçak dayadılar. Polis geldi zor aldı adamları. Size bir hikaye anlatayım.
Gaziantep'te kuyumcu dükkanı sahibi bir Suriyeli'nin (yanlış hatırlamıyorsam) kapısına iş arayan bir Türk kardeşimiz geliyor ve diyor ki: Ben iş arıyorum. Kapınızda bu ilanı gördüm. Beni işe alır mısınız ?
Suriyeli'nin cevabı: ''Yabancı çalıştırmıyoruz kardeş. Kusura bakma.''
Durum bundan ibaret.
Peki bana bir tane Suriyeli gösterin devlet tarafından resmi kurumlara sınavsız bir şekilde girdi diye hak vereceğim size.

Geçen gün kırtasiyeye gitmiştim, edebiyat dersi için fotokopi çıkarmam gerekliydi. İşte ben fotokopiyi çıkardım çantama koyuyorum tam gideceğim işte o sırada bir adam geldi bizim kırtasiyeciyle konuşuyor. Kırtasiyeciyle adamın arasında şu diyalog geçti :
K : Kırtasiyeci A : Adam
A: Şu Suriye'liler var ya bura da bir tane geçimini sağlamak için çöpten plastik toplayan yaşlı bir abla var onu istemiyorlar, geçen gün uyardım bu gün kadını tehdit etmişler. Bir de sayıları da fazlaydı.
K : Sonra ne oldu ?
A : Gittim temiz bir sopa çektim. Hem bizim ülkemizdeler hadi bunu geçtim yaşlı bir kadına bunu nasıl yapmaya çalışabiliyorlar ?
Sonra zaten okula gittim. Söz sırası sizde @Halil1905. (Yanlış anlaşılmasın, senin özgürlüğünü kısıtlayan mı var sözünü duyduğum için yazdım.)

Geçen gün kırtasiyeye gitmiştim, edebiyat dersi için fotokopi çıkarmam gerekliydi. İşte ben fotokopiyi çıkardım çantama koyuyorum tam gideceğim işte o sırada bir adam geldi bizim kırtasiyeciyle konuşuyor. Kırtasiyeciyle adamın arasında şu diyalog geçti :
K : Kırtasiyeci A : Adam
A: Şu Suriye'liler var ya bura da bir tane geçimini sağlamak için çöpten plastik toplayan yaşlı bir abla var onu istemiyorlar, geçen gün uyardım bu gün kadını tehdit etmişler. Bir de sayıları da fazlaydı.
K : Sonra ne oldu ?
A : Gittim temiz bir sopa çektim. Hem bizim ülkemizdeler hadi bunu geçtim yaşlı bir kadına bunu nasıl yapmaya çalışabiliyorlar ?
Sonra zaten okula gittim. Söz sırası sizde @Halil1905. (Yanlış anlaşılmasın, senin özgürlüğünü kısıtlayan mı var sözünü duyduğum için yazdım.)
Peki bir kişinin yaptığını niye tüm herkese mal ediyorsunuz? Ben diyorum muyum Kürtler, Askerime ve Polisime taş,molotof vb. maddeler atıyor onları ülkemde istemiyorum.

Elbette bende Suriyelilerin burada kalmasından yana değilim. Benim görüşüme göre Kadınlar ve 12 yaşına ulaşmamış çocuklar ülkemizde kalabilir diğerleri ülkeleri için savaşmalı. Benim korkum zamanında Kürtlerin buraya yerleşip sorun çıkartıkları gibi aynısını Suriyelilerin yapması.

Çok bir şey beklememek lazım Doların 2 liraya falan düşeceğini düşünüyorsanız o bir kere imkansız. En fazla 3.50 ye sabitlenir.

Ülke olarak ele alırsak Türkiye olarak şimdiye kadar yaklaşık 90 yıldır yaptığımız en ufak bir agır sanayi hamlesi yok. Zamanında denendi ama ya darbe, ya da bir şekilde engellendi. Bu yüzden ekonomomiz Belli bir düzeye sabit çok bir iş beklemeyin. Hee 3-5 yıl sonra özellikle Savunma Sanayide gerçekleştirdiğimiz Ataklar ile ülkeye belli bir sabit gelir o zaman ekonomi iş yapar. Ama şuanda sadece günü kurtarmaya çalışıyoruz.

Görüşleriniz için Teşekkürler ancak anlaşılan konu Suriye-Türkiye çatışmasına dönmeye başladı.

Lütfen birbirlerinizin fikirlerini beğenmeseniz bile saygı gösterin ve karşıdaki kişiye sizin düşüncenizi dayatmaya çalışmayın.

Görüşleriniz için Teşekkürler ancak anlaşılan konu Suriye-Türkiye çatışmasına dönmeye başladı.

Lütfen birbirlerinizin fikirlerini beğenmeseniz bile saygı gösterin ve karşıdaki kişiye sizin düşüncenizi dayatmaya çalışmayın.

Türkiye-Suriye konusunda ise tarih tekerrür eder ifadesini kullanmak en mantıklı cümledir. Türk tarihi boyunca hep merhameti yüzünden kaybetmiştir. Tarih bunun örnekleri ile dolu.

Ama bu sefer yapılan hata mülteci almak değil mültecileri kontrolsüz almak. Örneğin o kadar çadır kent var ama Suriyelerin çoğu şehirlerde fink atıyor. Bu yanlıştır çünkü adamın herhangi bir kaydı yok. Kim olduğunu ne iş yaptığı belirsiz. He ama bu Suriyeliler arasında hiç mi düzgün adam yok diyorsanız var var ama o adamlarında Türkiye'de işi yok kardeşim. O düzgün adamlar, zeki adamlar şuanda Amerika'da, Avrupa'da. O yüzden Devletin bir an önce bu Mültecileri kontrol haline alması lazım. Yoksa zamanında İspanyadan kurtardığımız Yahudiler gibi başımıza bela olacaklar.

Haklısınız hocam. Herkesin görüşü kendinedir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı