Oyun Anılarınız

Ben İngilizcemin temellerini oyunlar sayesinde attım. Oyun oynarken masada bir tane sözlük bulunurdu

Kullandığım ilk bilgisayar, yanlış hatırlamıyorsam 2006 yılında toplanmıştı. Döneminin en iyi sistemlerinden biriydi.
  • Intel Pentium 4 630 3.00 GHz
  • 512 MB RAM
  • 128 MB NVIDIA GeForce FX 5200 Ekran Kartı
  • BIOSTAR PT880P-A7 Combo Anakart
  • 80 GB HDD
  • Windows XP Professional
Sistemim yukarıdaki gibiydi.

Bu sistemi kullanmaya başladığımda, 2008-2009 gibi, Paint'te resimler çizmeye başlamıştım. Ardından Kral bilmem ne, Oyun bilmem ne gibi çocuk oyunları bulunduran sitelerde oyunlar oynamaya başlamıştım.

Bir gün G...'de Need for Speed Carbon oyununun demosunu görmüştüm ve indirip oynamıştım.

Ardından 2010'da taşındıktan sonra sisteme birkaç küçük oyun daha yükledim.

2012'de o sisteme GTA San Andreas kurmuştum ve doya doya oynamıştım. Öyle ki, ailemden yasak gelmişti o oyunu oynamaya

O zamanlar Kayseri dışında yaşıyorduk. Memleketim de Kayseri olduğu için her yaz tatilinde Kayseri'ye gidip geliyordum.

Bir gün, Kayseri'deki bir internet kafede GTA 5 görmüştüm. O zamanlar GTA 5, PC için çok istenen ve çok beklenen oyunlardan birisiydi.

İnternet kafedeki ağabeyi tanıyordum ve beni GTA 5 bulunan bilgisayara aldı. GTA 5'i bir güzel oynadım. Bundan sonra gidebildiğim sıklıkta o GTA 5 bulunduran sistemde ikişer veya birer saat süre almaya başlamıştım.

O yıllarda Samsung NP3530EA-S05TR numaralı bir sistem vardı. Sistem ablama aitti ve kullanmam için o sistemi ablam bir süre bana vermişti. O sisteme, en çok istediğim oyunlardan biri olan Train Simulator'u yüklemiştim. Zaten o oyunu 2015 Mayıs gibi 19,50 ₺'ye Steam'den satın almıştım (%70 küsür indirime girmişti, indirime girince hemen aldım ).

O sisteme birkaç oyun daha yükledim ve bir süre daha kullandım.

2015 yaz tatilinde kendime ait bir sistem olan ve hâlen kullandığım Toshiba P50-B-116 sistemi aldığımda dünyalar benim olmuştu. O zamana göre eski nesil olmayan bir Intel Core i7 işlemci, 16 GB RAM, AMD Radeon R9 ekran kartlı bir sistem...

Hemen o Samsung bilgisayarda bulunan bütün oyunlarımı yeni sisteme aktardım. O yaz tatilinde de Kayseri'de olduğumuz için yüklemem gereken temel programları yükleyemedim, zaten oyunlarımı da daha sonra yükledim.

Bu arada, o eski sisteme ne oldu? 2015'e kadar sisteme yükseltmeler yaparak kullanmaya devam etmiştim. Sisteme yükseltme olarak RAM'i 2 GB'ye çıkarmıştık, ekran kartını da NVIDIA GeForce FX 5500 256 MB olarak yükseltmiştik. Hatta Windows 10, teknik önizleme sürümü olarak çıktığında o Pentium 4'lü sisteme kurmayı becermiştim. Ardından donanımsal sıkıntılardan dolayı Windows 7'ye düşürmüştüm ve 2015 yazında sistem rahmetli oldu.

2017 yılının yaz tatilinde GTA 5 indirime girince hemen GTA 5'i satın aldım ve hemen oynamaya başladım. Ne var ki, Toshiba P50-B-116 sistemin ekran kartını da bozmayı becerdim. Maceramı da buradan okuyabilirsiniz.

Şu anda Toshiba P50-B-116 sistemi kullanıyorum. İşletim sistemim, Windows 10 Home Single Language, 64 bit, Sürüm 1703. Ekran kartı hâlen bozuk ama Intel HD Graphics ile Euro Truck Simulator 2, European Bus Simulator 2012, London Underground Simulator, Train Simulator, Outlast, Minecraft, House Flipper, Asphalt 8 Airborne gibi oyunları oynayabiliyorum.

Ha bir de, eski sistemime ait bir fotoğraf buldum:

O zamanlar Toolkit kullanarak sistemimi etkinleştiriyordum. Yaşasın (!) Toolkit!

Son düzenleme:
Ben GTA IV'ı ilk kez oynarken araba ile duvara vurduğumda duvarda çatlaklar oluştu ve karakter ön camdan fırlayınca resmen büyülenmiş kadar oldum yani. Tamam bu oyun harbi harbi olmuş adamlar yapmış dedim. Tabi o zamanki sistemimde AMD Athlon 64x2 Dual Core Processor 2.19 GHz, 2 GB DDR2 RAM ve Axle 9500 GT ekran kartım vardı. Güzel zamanlardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…