Oyun bağımlısıyım

20 sene sonra buraya bir de gel veya 10 sene sonra. Yetişkin olmayıp anne babay bağlı olan bir insan hayatı tam olarak bilmez.

Reis Discord kullanıyor musun? Daha önce yazmışsın galiba ama mesajın silinmiş olmalı şu anda göremiyorum tekrar yazarsan sevinirim ( Benim profilime de yazabilirsin )

Son düzenleme:
Oyunu bağımlılık olarak değil keyif alacağınız bir şey olarak görmelisiniz.
Ben de hemen hemen aynı hikayeye sahibim sizinle. Lise 1-3 arasını deli gibi LoL oynayarak geçirdim.
Ve bir zevki, hobiyi yapmak zorunda hissediyorsanız yapmamalısınız.

Kendinize bağımlı diyorsunuz oysa oyunu size ödül olarak göstermişler hep. Size vaat edip sonra da yerine getirmemişler.
Bu konuda yapacağınız ilk şey oyunu eğlenmek için sadece bir araç olarak görmek. tek yolu değil.

Ben şahsen müziğe yöneldim bir klasik gitar aldım kendime sonra akustik.
Rus edebiyatı ile haşır neşir oldum.
Evimin yakınındaki bir spor salonuna gittim.
Oyunların tarihini araştırdım, Game design ile ilgilendim...

Oyun oynamanın sonu yok. Ne kadar yerseniz mideniz o kadar genişler daha fazla istersiniz. İnsan kendini sınırladığı sürece yücelir.
Zira dinimiz de aynı şeyi söyler nefsimizi kontrol etmemiz gerektiğini, bize ve insanlara zarar verecek şeylerden uzak durmamızı emreder. Hem akıl hem din aynı şeyi söylerken bizim buna uymamız saçma olur.

En güzel yaşlarımızdayız kendimizi hem karakter hem kariyer olarak geliştirmek için en güzel zaman.
Hem sadece oyun oynayarak hayatta bir anlam bulamayız, köreliriz.

İnsan değişir, hata yapar, gelişir. Ama anahtar sizin elinizde kendinizi sınırlamayın lütfen. Hayatın neler sunacağını asla bilemeyiz. Dünya sandığımızdan çok daha cüretkar.

Herkes hemen hemen aynı sorunu yaşıyor sana önerim kuran öğren ilim öğren huzura var araştır kendini duygularından arındır. İlla öğretmen, doktor, mühendis, mimar vs. gibi meslekler olmak zorunda değilsin kendini duygularından uzaklaştırabilirsin oyunu aklından çıkar ailenin isteklerini yerine getirmek için çabalama kendi huzurunu bulmak için çabala belki ileride çok iyi bir e-sporcu olursun.
Ama biraz düşün bu sana ne kazandıracak hayat bir sınavdır ahirette soracaklar dünyada iken ne yaptın hangi amelleri işledin biz konuşmayacak dilimiz konuşacak sence dilinin "dünyada iken hep oyun oynadım kendimi oyuncu yaptım e-sporcu oldum yayıncı oldum sonrada oyun yapımcılarına çok para kazandırdım onların maskarası oldum vs." bunun gibi şeyler mi demesini istersin? Yoksa "dünyada iken kendimi kurana ve ibadete verdim huzur bulabilmek için dünyanın ücra köşelerine gidip gezdim tüm farz ibadetlerimi yerine getirdim, en gizli yerlerde en güzel hayvanları gördüm bize verdiğin nimetler için sana şükürler olsun" demesi mi? Bu sadece bir örnek idi daha binlerce farklı şey var kendin çizmelisin bu yolu, üniversitede okumak zorunda değilsin kimse seni tutamaz, kendine işine yarayacak sana yenilik verecek sana bir şeyler katacak hayaller bulup onların peşinden gidebilirsin. Hayat senin, nasıl yaşayacağını doğru belirle. Allah'a emanet ol.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru bir öneri bazı yerlere katılmıyorum ama tabi o da bakış açılarımızdan kaynaklanıyor. Bence hoş bir tavsiye.
Doğru bir öneri bazı yerlere katılmıyorum ama tabi o da bakış açılarımızdan kaynaklanıyor. Bence hoş bir tavsiye.
En azından mahallede bakire bırakmamaktan cok iyidir.

Hocam savaş destanı gibi yazmışsınız oku oku bitmiyor.H

Hocam kız arkadaş edinin. Evet kız arkadaş bilgisayar oyunundan daha çok severseniz bilgisayar yerine onla takılcaksınız.

Bende bunları planlıyorum, ancak iyi bir iş sahibi olup kendi hayatımı kurunca yapacağım. O yüzden şimdi dişi sıkıp ileride rahat etmeye çalışıyorum. Siz de böyle yapın.

Yazık kafana büyük ihtimal e-spor hayali kuruyorsun ve durumu kendine yediremiyorsun, o para ömür boyunca yeticek mi? Ne kadar çocuksu bir davranış yaşınızdan ötürü galiba.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…