Oyun bağımlısıyım

Hocam siz anneniz ile atışın biraz aynısı apaynısı bende de oldu biz insan değil miyiz deyin atışın yoksa kolay çözülecek bir şey değil babanız ve annenizi çekin ve anlatın anlamak istemezlerse ortalığı karıştırın derim siz dersinizi yapmışsınız istediğiniz kadar oynayın takmayın.

20 sene sonra buraya bir de gel veya 10 sene sonra. Yetişkin olmayıp anne babay bağlı olan bir insan hayatı tam olarak bilmez.
 
Hedefim yazın günde 4 saat ders 4 saat oyun oynamak olacaktı eğer hayatımı ben kontrol edebilseydim. Dediğim gibi, annem dedi ki 5 saat bugün dersini çalış otur yerinde oyuna da girme.
Ayrıca ekonomik olarak sorunumuz yok ben kendi paramla alacaktım hatta 1 senedir 1500'e yakın para biriktirmiştim malum RX580 O civardaydı. Tam alacaktım babam para olmasına rağmen olmaz deyip manipülasyonuna devam etti.
Riskli bir iş ama bu hayatta tutkulu olduğun şeyi yaparsan asla başarısız olmazsın gibi bir inancım var. Koşullar elverirse aimimi çok çok geliştirebileceğime inandığım programlarım, azmim var.

Reis Discord kullanıyor musun? Daha önce yazmışsın galiba ama mesajın silinmiş olmalı şu anda göremiyorum tekrar yazarsan sevinirim ( Benim profilime de yazabilirsin )
 
Son düzenleme:
Oyunu bağımlılık olarak değil keyif alacağınız bir şey olarak görmelisiniz.
Ben de hemen hemen aynı hikayeye sahibim sizinle. Lise 1-3 arasını deli gibi LoL oynayarak geçirdim.
Ve bir zevki, hobiyi yapmak zorunda hissediyorsanız yapmamalısınız.

Kendinize bağımlı diyorsunuz oysa oyunu size ödül olarak göstermişler hep. Size vaat edip sonra da yerine getirmemişler.
Bu konuda yapacağınız ilk şey oyunu eğlenmek için sadece bir araç olarak görmek. tek yolu değil.

Ben şahsen müziğe yöneldim bir klasik gitar aldım kendime sonra akustik.
Rus edebiyatı ile haşır neşir oldum.
Evimin yakınındaki bir spor salonuna gittim.
Oyunların tarihini araştırdım, Game design ile ilgilendim...

Oyun oynamanın sonu yok. Ne kadar yerseniz mideniz o kadar genişler daha fazla istersiniz. İnsan kendini sınırladığı sürece yücelir.
Zira dinimiz de aynı şeyi söyler nefsimizi kontrol etmemiz gerektiğini, bize ve insanlara zarar verecek şeylerden uzak durmamızı emreder. Hem akıl hem din aynı şeyi söylerken bizim buna uymamız saçma olur.

En güzel yaşlarımızdayız kendimizi hem karakter hem kariyer olarak geliştirmek için en güzel zaman.
Hem sadece oyun oynayarak hayatta bir anlam bulamayız, köreliriz.

İnsan değişir, hata yapar, gelişir. Ama anahtar sizin elinizde kendinizi sınırlamayın lütfen. Hayatın neler sunacağını asla bilemeyiz. Dünya sandığımızdan çok daha cüretkar.
 
Herkes hemen hemen aynı sorunu yaşıyor sana önerim kuran öğren ilim öğren huzura var araştır kendini duygularından arındır. İlla öğretmen, doktor, mühendis, mimar vs. gibi meslekler olmak zorunda değilsin kendini duygularından uzaklaştırabilirsin oyunu aklından çıkar ailenin isteklerini yerine getirmek için çabalama kendi huzurunu bulmak için çabala belki ileride çok iyi bir e-sporcu olursun.
Ama biraz düşün bu sana ne kazandıracak hayat bir sınavdır ahirette soracaklar dünyada iken ne yaptın hangi amelleri işledin biz konuşmayacak dilimiz konuşacak sence dilinin "dünyada iken hep oyun oynadım kendimi oyuncu yaptım e-sporcu oldum yayıncı oldum sonrada oyun yapımcılarına çok para kazandırdım onların maskarası oldum vs." bunun gibi şeyler mi demesini istersin? Yoksa "dünyada iken kendimi kurana ve ibadete verdim huzur bulabilmek için dünyanın ücra köşelerine gidip gezdim tüm farz ibadetlerimi yerine getirdim, en gizli yerlerde en güzel hayvanları gördüm bize verdiğin nimetler için sana şükürler olsun" demesi mi? Bu sadece bir örnek idi daha binlerce farklı şey var kendin çizmelisin bu yolu, üniversitede okumak zorunda değilsin kimse seni tutamaz, kendine işine yarayacak sana yenilik verecek sana bir şeyler katacak hayaller bulup onların peşinden gidebilirsin. Hayat senin, nasıl yaşayacağını doğru belirle. Allah'a emanet ol.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes hemen hemen aynı sorunu yaşıyor sana önerim kuran öğren ilim öğren huzura var araştır kendini duygularından arındır. İlla öğretmen, doktor, mühendis, mimar vs. gibi meslekler olmak zorunda değilsin kendini duygularından uzaklaştırabilirsin oyunu aklından çıkar ailenin isteklerini yerine getirmek için çabalama kendi huzurunu bulmak için çabala belki ileride çok iyi bir
e-sporcu olursun
ama biraz düşün bu sana ne kazandıracak hayat bir sınavdır ahirette soracaklar dünyada iken ne yaptın hangi amelleri işledin biz konuşmayacak dilimiz konuşacak sence dilinin
"dünyada iken hep oyun oynadım kendimi oyuncu yaptım e-sporcu oldum yayıncı oldum sonrada oyun yapımcılarına çok para kazandırdım onların maskarası oldum vs." bunun gibi şeyler mi demesini istersin yoksa "dünyada iken kendimi kurana ve ibadete verdim huzur bulabilmek için dünyanın ücra köşelerine gidip gezdim tüm farz ibadetlerimi yerine getirdim, en gizli yerlerde en güzel hayvanları gördüm bize verdiğin nimetler için sana şükürler olsun" bu sadece bir örnek idi daha binlerce farklı şey var kendin çizmelisin bu yolu, üniversitede okumak zorunda değilsin kimse seni tutamaz, kendine işine yarayacak sana yenilik verecek sana bir şeyler katacak hayaller bulup onların peşinden gidebilirsin. Hayat senin, nasıl yaşayacağını doğru belirle. Allah'a emanet ol.
Doğru bir öneri bazı yerlere katılmıyorum ama tabi o da bakış açılarımızdan kaynaklanıyor. Bence hoş bir tavsiye.
Doğru bir öneri bazı yerlere katılmıyorum ama tabi o da bakış açılarımızdan kaynaklanıyor. Bence hoş bir tavsiye.
En azından mahallede bakire bırakmamaktan cok iyidir.
 
9. sınıfta başarılı bir öğrenciyim. 10. sınıfa geçeceğim bu yazdan sonra. Ailemin bir türlü göremediği şey ise; deli gibi oyun oynamak istiyorum. Dahili GPU'ya sahip bir PC'm var (i3-9100), Valorant'ta gümüş civarıyım ve 3-4 yaşımdan beri PC oyunlarıyla kafayı bulmuş biriyim.

8. sınıftayken LGS için 3 ay tek bırakmıştım oyunu, %1.5 dilimine girdim böylece. 8 ve 9 arasındaki yaz istediğin kadar oyna derler ya hani. Bana PC'yi açmama izin vermiyorlardı neredeyse. Kardeşlerime iyi örnek olmam için (2 kardeşim var) PC'yle hiç oyun oynamamam gerekiyormuş. Orada benim nasıl içimde kaldı size anlatamam bile...

Sonra 9 başladı. Tabii ben 7. sınıfın başından beri iyi bir sistem toplama hayali kuruyordum ve liseyi bekliyordu ailem. İyi bir fen lisesi kazanırsam her şeyi yapabilecekmişim gibi davranıyorlardı ama o anları geçiştirmek içindi sadece bu. 9. sınıf başlayınca tabii uzaktan eğitim, PC almam gerekiyor. İşte o nihai an gelmişti benim için... 2 yıl boyunca düşünmeden bir gün bile geçirmediğim PC'yi alacaktım. Sosyalde bir sürü konu açtım ekran kartları vs. ile ilgili, bakabilirsiniz.

Sonra işte babam dedi gel, gidelim bakalım diye işte. Arkadaşının yeri vardı bir tane. Gittik tabii heyecandan elim titriyor. Adamın elinde tek tip kasadan 10-15 tane vardı. İyi bir kasa gibi görünüyordu, ayrıca 3.60GHz işlemci dikkatimi çekmişti, sonradan bir RX 470 ekler hayallerimi gerçekleştirebilirim diye. "i3-9100, 12 GB RAM, UHD630 dahili GPU, 1TB HDD " hazır Dell sistem aldık. Ekran kartı nerede dediğimde babam dedi ki; çok oyun oynarsın, derslerinden eksik kalırsın, o yüzden yazın alırsın ekran kartını. Üzülmüştüm ama tamam dedim yine de çünkü 2 3 yıldır bekliyordum, bir yıl daha beklerdim.

Yaz gelene kadar babam sürekli manipüle edici cümleler kullandı. Çok eksiğin var, nasıl toparlayacaksın vb. diyordu sürekli. Babam çok zeki biri. Uzun süre manipüle etti, fark etmiştim sonunda. Ama o farkediş anı gözüm nasıl doldu var ya anlatamam size. Gece ağlamam mı dersin, hiçkimsenin yanımda olmaması mı dersin, bunu kaldıramayacak olmam mı dersin hepsi üstüme geliyordu.

Sonra fark ettiğim şey sonuç verdi... Babam 2 ay önce dedi ki; "ekran kartı almayacağım sana çünkü şimdiki haliyle bile günde 3-4 saat oynuyorsun, ekran kartı alsam günboyu başından kalkmazsın." biliyordum böyle diyeceğini ama yine de nasıl ağladım nasıl üzüldüm anlayamaz kimse. LGS'yi sırf oyun ve PC için kazanmış birisiyim, elimden aldılar oyun hakkımı bugün. Bu arada 9. sınıf birinci dönemde günde 8-9 saat ders çalışıyor, 3-4 saat oyun oynuyordum. 2. dönem bana ekran kartını alamazsın dediği an ders çalışma isteğim nasıl yok oldu, nasıl depresyona girdim, asla anlatamam o anki hislerimi. 2. dönem konularımın çoğu eksik. Yazın toparlayacağımı düşünüyordum, sebebi ise 5 saat civarı ders çalışınca oyun oynamama çok karışmıyorlar diyeydi yazın.

Bugün anneme dedim ki; 5 saat ders çalışıp akşam 2 saat oyun oynayabilir miyim? Dediği şey ise oyunu tamamen hayatından çıkar oldu... Geçen gün sinir krizi geçirmişti, ben aileden hiç kimseyle konuşmuyorum ve odama kapanıyorum tüm gün diye. Ben anneme karşı çok hassas biriyim. Annem ağladı gözümün önünde. Biz senin için uğraşıyoruz ama bunu görmüyorsun dedi. O an hiçbir şey demeden tüm oyunlarımı silip bir daha oynamayacağım dedim. 3 gün önce yaşandı bu.

Ayrıca benim sadece annem ve ablamın bildiği bir hayalim var; e-sporcu olmayı deli gibi istiyorum. Derslerim iyi diye izin vermiyorlar oyun oynamama. Hayallerim o yöne kayarmış diye. Bilmiyorlar ki tek hayalim o. Valorant'ta drop yiyorum aşırı fazla. Aim geliştirme konusuna çok hakimim. Eğer GTX750 Ti bile alsalar ne kadar mutlu olurdum yine bilemez kimse. Gümüşlere göre çok iyi oyun kuruyor, ne yapacaklarını kolayca tahmin edebiliyorum. 50 FPS civarı ve droplarla gümüş 3'e kadar çıkabildim. Aim Lab vb. hiç sıkmıyor beni. Günde 1 saat giriyordum PC'yi ilk aldığımda, kasmadığı zamanlar. 2 kere format attım Valorant kasmasın diye. Normal uygulamalar kastırıyordu sadece. Windows kastırıyordu.

Bugün 5 saat çalışırsam 2 saat oyun oynasam çok mutlu olurdum rahatça ders çalışabilirdim. Annem dedi ki söz verdin geçen gün oynamayacaksın. O kadar çaresiz hissediyorum ki. Tek motivasyonum olan oyunu elimden almakta fazla ısrarcılar ve gelecekte meslek sahibi olma hayalinin benim için hiçbir ders çalışma isteği getirmediğinin farkında bile değiller. Çok arkadaşım var... Aynı zamanda çok yalnızım... Çok çelişiyor biliyorum ama tamamen böyle. 8-9 saat sıkılmadan çalışabilen ben elime kalem bile almak istemiyorum, şu an çok kötü durumdayım.

Lütfen ne yapmam gerektiğini söyleyin, dayanamıyorum artık. Tek tutkumun elimden alınmasına. Tek tutkumun bu olmasına dayanamıyorum... Oyunu bırakmayı çok denedim, her seferinde bağımlı gibi açıp yine oynadım. Aklımdan ergence düşünceler geçmesinden rahatsız oluyorum artık.

Aklımda bir seçenek var. Sizce PC'ye yine format atıp sadece Valorant yükleyip günde 2 saat oynasam, gizlice 1 saat Aim Lab, yarım saat deathmatch, yarım saat rekabetçi girsem ve günde 4 saat ders çalışsam olur mu? Anneme söz vermemiş olsam direkt yapardım bunu ama sözlerimi kıran birisi değilim. Yalan söyleyen biri de değilim, ne yapmalıyım?

Hocam savaş destanı gibi yazmışsınız oku oku bitmiyor.H

9. sınıfta başarılı bir öğrenciyim. 10. sınıfa geçeceğim bu yazdan sonra. Ailemin bir türlü göremediği şey ise; deli gibi oyun oynamak istiyorum. Dahili GPU'ya sahip bir PC'm var (i3-9100), Valorant'ta gümüş civarıyım ve 3-4 yaşımdan beri PC oyunlarıyla kafayı bulmuş biriyim.

8. sınıftayken LGS için 3 ay tek bırakmıştım oyunu, %1.5 dilimine girdim böylece. 8 ve 9 arasındaki yaz istediğin kadar oyna derler ya hani. Bana PC'yi açmama izin vermiyorlardı neredeyse. Kardeşlerime iyi örnek olmam için (2 kardeşim var) PC'yle hiç oyun oynamamam gerekiyormuş. Orada benim nasıl içimde kaldı size anlatamam bile...

Sonra 9 başladı. Tabii ben 7. sınıfın başından beri iyi bir sistem toplama hayali kuruyordum ve liseyi bekliyordu ailem. İyi bir fen lisesi kazanırsam her şeyi yapabilecekmişim gibi davranıyorlardı ama o anları geçiştirmek içindi sadece bu. 9. sınıf başlayınca tabii uzaktan eğitim, PC almam gerekiyor. İşte o nihai an gelmişti benim için... 2 yıl boyunca düşünmeden bir gün bile geçirmediğim PC'yi alacaktım. Sosyalde bir sürü konu açtım ekran kartları vs. ile ilgili, bakabilirsiniz.

Sonra işte babam dedi gel, gidelim bakalım diye işte. Arkadaşının yeri vardı bir tane. Gittik tabii heyecandan elim titriyor. Adamın elinde tek tip kasadan 10-15 tane vardı. İyi bir kasa gibi görünüyordu, ayrıca 3.60GHz işlemci dikkatimi çekmişti, sonradan bir RX 470 ekler hayallerimi gerçekleştirebilirim diye. "i3-9100, 12 GB RAM, UHD630 dahili GPU, 1TB HDD " hazır Dell sistem aldık. Ekran kartı nerede dediğimde babam dedi ki; çok oyun oynarsın, derslerinden eksik kalırsın, o yüzden yazın alırsın ekran kartını. Üzülmüştüm ama tamam dedim yine de çünkü 2 3 yıldır bekliyordum, bir yıl daha beklerdim.

Yaz gelene kadar babam sürekli manipüle edici cümleler kullandı. Çok eksiğin var, nasıl toparlayacaksın vb. diyordu sürekli. Babam çok zeki biri. Uzun süre manipüle etti, fark etmiştim sonunda. Ama o farkediş anı gözüm nasıl doldu var ya anlatamam size. Gece ağlamam mı dersin, hiçkimsenin yanımda olmaması mı dersin, bunu kaldıramayacak olmam mı dersin hepsi üstüme geliyordu.

Sonra fark ettiğim şey sonuç verdi... Babam 2 ay önce dedi ki; "ekran kartı almayacağım sana çünkü şimdiki haliyle bile günde 3-4 saat oynuyorsun, ekran kartı alsam günboyu başından kalkmazsın." biliyordum böyle diyeceğini ama yine de nasıl ağladım nasıl üzüldüm anlayamaz kimse. LGS'yi sırf oyun ve PC için kazanmış birisiyim, elimden aldılar oyun hakkımı bugün. Bu arada 9. sınıf birinci dönemde günde 8-9 saat ders çalışıyor, 3-4 saat oyun oynuyordum. 2. dönem bana ekran kartını alamazsın dediği an ders çalışma isteğim nasıl yok oldu, nasıl depresyona girdim, asla anlatamam o anki hislerimi. 2. dönem konularımın çoğu eksik. Yazın toparlayacağımı düşünüyordum, sebebi ise 5 saat civarı ders çalışınca oyun oynamama çok karışmıyorlar diyeydi yazın.

Bugün anneme dedim ki; 5 saat ders çalışıp akşam 2 saat oyun oynayabilir miyim? Dediği şey ise oyunu tamamen hayatından çıkar oldu... Geçen gün sinir krizi geçirmişti, ben aileden hiç kimseyle konuşmuyorum ve odama kapanıyorum tüm gün diye. Ben anneme karşı çok hassas biriyim. Annem ağladı gözümün önünde. Biz senin için uğraşıyoruz ama bunu görmüyorsun dedi. O an hiçbir şey demeden tüm oyunlarımı silip bir daha oynamayacağım dedim. 3 gün önce yaşandı bu.

Ayrıca benim sadece annem ve ablamın bildiği bir hayalim var; e-sporcu olmayı deli gibi istiyorum. Derslerim iyi diye izin vermiyorlar oyun oynamama. Hayallerim o yöne kayarmış diye. Bilmiyorlar ki tek hayalim o. Valorant'ta drop yiyorum aşırı fazla. Aim geliştirme konusuna çok hakimim. Eğer GTX750 Ti bile alsalar ne kadar mutlu olurdum yine bilemez kimse. Gümüşlere göre çok iyi oyun kuruyor, ne yapacaklarını kolayca tahmin edebiliyorum. 50 FPS civarı ve droplarla gümüş 3'e kadar çıkabildim. Aim Lab vb. hiç sıkmıyor beni. Günde 1 saat giriyordum PC'yi ilk aldığımda, kasmadığı zamanlar. 2 kere format attım Valorant kasmasın diye. Normal uygulamalar kastırıyordu sadece. Windows kastırıyordu.

Bugün 5 saat çalışırsam 2 saat oyun oynasam çok mutlu olurdum rahatça ders çalışabilirdim. Annem dedi ki söz verdin geçen gün oynamayacaksın. O kadar çaresiz hissediyorum ki. Tek motivasyonum olan oyunu elimden almakta fazla ısrarcılar ve gelecekte meslek sahibi olma hayalinin benim için hiçbir ders çalışma isteği getirmediğinin farkında bile değiller. Çok arkadaşım var... Aynı zamanda çok yalnızım... Çok çelişiyor biliyorum ama tamamen böyle. 8-9 saat sıkılmadan çalışabilen ben elime kalem bile almak istemiyorum, şu an çok kötü durumdayım.

Lütfen ne yapmam gerektiğini söyleyin, dayanamıyorum artık. Tek tutkumun elimden alınmasına. Tek tutkumun bu olmasına dayanamıyorum... Oyunu bırakmayı çok denedim, her seferinde bağımlı gibi açıp yine oynadım. Aklımdan ergence düşünceler geçmesinden rahatsız oluyorum artık.

Aklımda bir seçenek var. Sizce PC'ye yine format atıp sadece Valorant yükleyip günde 2 saat oynasam, gizlice 1 saat Aim Lab, yarım saat deathmatch, yarım saat rekabetçi girsem ve günde 4 saat ders çalışsam olur mu? Anneme söz vermemiş olsam direkt yapardım bunu ama sözlerimi kıran birisi değilim. Yalan söyleyen biri de değilim, ne yapmalıyım?

Hocam kız arkadaş edinin. Evet kız arkadaş bilgisayar oyunundan daha çok severseniz bilgisayar yerine onla takılcaksınız.
 
Bende bunları planlıyorum, ancak iyi bir iş sahibi olup kendi hayatımı kurunca yapacağım. O yüzden şimdi dişi sıkıp ileride rahat etmeye çalışıyorum. Siz de böyle yapın.
 
Başarılı olursa 30 yaş geldiğinde cebinde parası olacak e spor cidden 5 10 bin dolar mı aliyor saniyorsunuz? Emin ol senden kat kat fazla kazanıyordur sadece oyun oynayarak kafası çalişiyorsa geleceğide düşünür.
E-spor bırakan kişiler yayıncılığa yöneliyor.
Yazık kafana büyük ihtimal e-spor hayali kuruyorsun ve durumu kendine yediremiyorsun, o para ömür boyunca yeticek mi? Ne kadar çocuksu bir davranış yaşınızdan ötürü galiba. 👍 🤦‍♂️
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı