Oyun bağımlısıyım

Şu esporcu olma hayalinden vazgeç. Gerçekten bence gereksiz bir iş. Sana hayatla ilgili kazandırdığı 1 gram şey yok. Çalış, üniversite oku.
E-Sporcu olursa üniversite okuyup kazanacağı paradan daha çok kazanır.
Bence monitorü alın babanızın önünde yere fırlatın sonrada üstüne kolonya döküp ateşe verin. İstediğin bu muydu diyin. Yüzde 50 şansınız var ya size ekran kartı alıcak üzüldüğünüzü görüp yada birdaha hiç almayacak bilgisayar karar sizin.

Günde 2 saat demişti arkadaş sanki. Ailesinin temkinli olması tabii ki iyi ama arkadaş abarttı mı bilmiyorum fakat manipüle edilmek çok can sıkıcı ve moral bozucu bir şey. Ben de kesin olarak e-spora yönetsin demiyorum zaten. Ama bilgisayarı komple kaldırmanın da doğru olduğunu düşünmüyorum. Günde 2 saat oynar kafa dağıtır.

Benim de dediğim o zaten. Ben de gereğinden fazla oyun oynayan bir insanım, ve bunun yararını görmüyorum, ben mesajımda bunu belirttim. Oyun tabii ki de oynasın. Bana göre e-sporcu olmak, üniversite okuyup bilgi sahibi olmaktan iyidir, ben bunları söyledim.

Biliyorum nasıl göründüğünü ama ailem de farkında değil. Annem diyordu ki haftada 1 gün tek 2 saat oynayacaksan kabul. Dün dedim ki tamam bari o olsun. Dedi yok o iş geçti tamamen bırakacaksın.

Kendi ayakların üzerinde durmaya başlayana kadar mevcuttaki duruma sabredeceksin , emin ol bu süreçlerden birçok kişi geçti ( ben cebimde 1 tl nin olmayıp ekmek alamadıgım günleri hatırlıyorum , bilgisayarım olmadan bilgisayar mühendisligi bitirdim , hatta 1.5 sene uzadı üni vs.)

Özetle , kendi paranı kazanana kadar sabretmen gerekiyor , başka çözüm yok.

(Not : Para kazanmak derken de , düzgün yollardan para kazanmayı kastediyorum tabi , hırsızlık vs de para kazandırıyor denmesin simdi.)

Resmen kendi hayatımı okudum, bende geçen sene sırf iyi bir telefon ve PC için LGS de %1.17'lik dilime girip fen lisesini kazandım ve 9. sınıf ta ortalamam 98'di hep ders çalışırdım sadece günde 1 saat Valorant oynardım. Ve yarın Online dersler bittiği için ailem PC'yi elimde alacak. Bilmiyorum bir çözümü yok galiba. Neyse PC'nin hala olduğuna şükret bence ):

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…