Oyun bağımlısıyım

Aynen bende de var bu sorun sınıftaki tüm arkadaşlar Valorant oynuyor ben oynayamıyom babam PC almıyor derslerine bakmazsın diye HDD bad sectörlü işlemcinin macunları kurudu babama diyorum ya SSD al ya da macunları değiştirek dersine bakmazsın hem iyi oldu sadece derse girebiliyorsun diyor artık bir an önce 18 yaşıma girip bu evden kurtulmak istiyorum 18 yaşıma girdiğimde ilk iş kendime güzel bir PC alıp odamdan çıkmamak olacak.

Teşekkür ederim yanıtlarınız için aydınlandım doğrsu. Biraz gereksiz göründüğünün farkındaydım ama gerçeği kabullenmek kolay değil biliyorsunuz. Emin olun sırf derslere yoğunlaşabileyim diye Valorant'ı 10 15 kere silmişimdir zamanında. Far Cry tarzı hikaye oyunlarına yönelmiştim. Fakat çevremdeki insanların ben oyunu bıraktığımda benden daha iyi oynamaya başlamaları da zoruma gidiyordu. Ders konusunda gerçekten tek motive kaynağımın bu olması nasıl zoruma gidiyor anlatamam. 2 saattir konu dinliyorum çok gereksiz ve boşa kürek çekiyormuşum gibi geliyor.
Sadece merak ettiğim için soruyorum, E spor para kazandırıyor mu?
Evet ama para kazanmayı çok umursamıyorum.

Ben YGS sınavından çok kötü bir puan aldıktan sonra (yaklaşık 900.000 sıralamam vardı) LYS sınavına hazırlanmaya başladım ve bilgisayar oyunlarına bağımlıydım. Şu an en sevdiğim ve hayalimdeki oyun olan TES:V Skyrim yükleyip bilgisayarı 3 ay açmadım. 93.000 sıralama yaptım ve okullar açılana kadar hayatımın en zevkli 3 ayını yaşadım.

İnsanlara kendiniz yapmayacağınız şeyleri önermeyin lütfen. Futbolcular milyon dolarları götürüyor. Mahalledeki futbol oynayan çocukların kaçı futbolcu oldu?

Futboldan örnek vermek? Herkes olacak diye bir şey yok cidden iyi oynuyorsa Valorant gibi yeni oyunda milletin önüne.
Geçer.

Burdada ortalama bir oyuncu 8K para kazandığını söylüyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Kesin izlenicek demedim zaten? denemek lazım dediniz gibi riskli bir iş. Üsteki videoyu o dakkikadan izle ortalama bir oyuncu ne kadar kazandığını söylüyor.

Kötü oyuncu zaten para kazanamaz bu işten.

Son düzenleme:
Hedefim yazın günde 4 saat ders 4 saat oyun oynamak olacaktı eğer hayatımı ben kontrol edebilseydim. Dediğim gibi, annem dedi ki 5 saat bugün dersini çalış otur yerinde oyuna da girme.
Ayrıca ekonomik olarak sorunumuz yok ben kendi paramla alacaktım hatta 1 senedir 1500'e yakın para biriktirmiştim malum RX580 O civardaydı. Tam alacaktım babam para olmasına rağmen olmaz deyip manipülasyonuna devam etti.
Riskli bir iş ama bu hayatta tutkulu olduğun şeyi yaparsan asla başarısız olmazsın gibi bir inancım var. Koşullar elverirse aimimi çok çok geliştirebileceğime inandığım programlarım, azmim var.

Ailemin ders çalışmama rağmen neden oyunuma taktığından şüphelenenler olmuş onu da şöyle açıklayayım. Oyun oynamak için sabah kahvaltıdan nasıl hızlı ve mutlu bir şekilde kalktığımı görüyorlardı mesela. Fazla barizdi hayallerimin o yöne kaydığı veya kayacağı. Derslerimi salmamdan korkup oyunu arttırmamam için ekran kartını almadıkları sırada benim de onların da tahmin edemeyeceği şekilde hem derslerim hem oyun oynama isteğim çok kötü zedelendi. Bu sebepten sadece ekran kartı için ders çalışıyormuşum gibi göründüm. Öğrenme hevesim yok sanıyorlar ama çok fazla var. Araştırmayı, bir şeylere hakim olmayı çok seviyorum. Bir tane de ablam var tıp okuyan. Lise zamanında o oyun oynamadığı ve hep ders çalıştığı için beni o sanıyor onun yapmadığı şeyleri yaptığım sürece zorlarına gidiyor. İyiliğimi istiyorlar ama oyunun beni ne kadar olumlu etkilediğini görmek bile istemiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…