Oyun bilgisayarı için İntel işlemci mi AMD mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardeşim toplar da GTA V'i ultrada oynayamayabilir.
600 Tl çok değil mi intele geçiş için, ben 400-500 derim. i5 ile açılır o kapı, zaten oyuncunun i7'ye de ihtiyacı yoktur, çok aşırı bir bilgisayar toplamıyorsa.
 
İntel ile AMD kıyaslanamaz ancak İntel' in bir modeli ile AMD' nin bir modeli kıyaslanabilir.
 
Evet konu cok genis olmus. Ama intelin amd den daha saglam ve yuksek performansli oldugu kesin. Yinede iyi bir sogutmayla amd ninde her isi gordugu kesin.
 
Merhaba;

Aktif olarak online oyun oynuyorsan ve ağırlıklı olarak raid, pvp falan yapıyorsan kesinlikle intel....
 
Kardeşim eğer bütçede sıkıntın yoksa İntel al çünkü AMD'lerde ısınma problemi var eğer bütçen yoksa AMD'ye mahkumsun ama AMD'nin yanında 90 TL verip bir mikro işlemci fanı alabilirsen iyi olur. Ben de AMD kullanıyorum. FX 8320 3.5 GHz bi sıkıntı yaşamadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu oyunlarda işlemci önemli değil diyenler beni deli ediyor.
  • Watch dogs
  • Evolve
  • Crysis 3
  • AC:Unity
  • The Witcher 3

Bu oyunlar neden i7 işlemci istiyor ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
TDP=tüketilen güç yanılgısına sahip olanlar AMD çok yakar o yüzden daha pahalıya gelir gibi saçma bir görüş savunmuşlar. Günde 12 saat Prime95 çalıştırmıyorsanız bir kere asla TDP değelerine ulaşamazsınız. O yüzden güç tüketimi az diye 2 kat pahalı bir işlemciye para vermenin bir mantığı yok.

Bir başka konu da soru ancak bilgisayarda ne iş yapılacağına ve bütçeye göre cevap verilebilir. Çok çekirdekli FXlerin en verimsiz olduğu yer oyunlardır. DirectX 12'nin gelişi ile birlikte çok çekirdek anlam kazanacak dense de gene de 8 çekirdekli bir FX'i tam manasıyla kullanmak mümkün olmayacak. Çünkü gene render işlemleri tek thread üzerine yıkılacak. DX 11'e göre farkı DX'in ağır yazılım yükünün biraz daha hafiflemesi ve bunu 4 çekirdeğe yayılması. Şu an render da overhead de tek çekirdek üzerine yıkılıyor ve GPU ile tek çekirdek üzerinden iletişim yapılıyor. Yapay zeka, ses vs. gibi şeyler diğer çekirdeklerde paralelleştirilebiliyor.

Ama işlemcileri oyun performansına indirgemek haksızlık olur. Çünkü PC'deki her işi yapan işlemci. Rar dosyasını sıkıştırmadan tutun da video encode etmeye kadar çoğu iş işlemcinin sırtında.
 
Şu oyunlarda işlemci önemli değil diyenler beni deli ediyor.
Watch dogs
Evolve
Crysis 3
AC:Unity
The Witcher 3

Bu oyunlar neden i7 işlemci istiyor ?

Bu mesajı neye dayanaral attığını sorabilirmiyim? İ3 4150 ve r9 270x ile crysis 3 ü çok rahat kasıntı yaşamadan oynuyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…