Oyun bilgisayarı önerisi

• Konuyu başlatan Sde13
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 43
  • Görüntüleme 696
Bütçe
Fark Etmez.
Evet 64 GB RAM yerine katılıyorum bütçesi varken daha fazla alabilir diye düşünmüştüm. O sisteme 1000W fazla geleceğini ben de biliyorum normalde rajintek Ampere 850W atacaktım ama onunda fiyatı 5500TL olduğundan vazeçip bunu attım. Zaten arkadaşın bütçesi varmış.
Bu bütçede bu sistem biraz yanlış, Türkiye şartlarında verdiğin paraya en iyi performansı alman lazım.

Hepsi 102bin falan tutuyor galiba.

bütçeyi 105bin yapar iseniz şu anakartı alabilirsiniz.

Merhaba bir oyun bilgisayarı arayışı içerisindeyim. Oynadığım oyunlar genellikle Online oyunlar(Counter-Strike 2, League of Legends, Rainbow Six vs.). Ama hikayeli oyunları da çok oynarım(RDR 2, The Last of Us vs.).
İyi bir şey olursa çok iyi olur. Limit 100 bin. Bütün tavsiyelerinize açığım. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.(masaüstü bilgisayar da olur.)

Bu bütçede 9700X biraz saçma olmamış mı? Bütün bütçeyi ekran kartına kullanmak yerine diğer paçalara da bütçe ayırmak lazım bence.
@MelihÖzer senin önerin var mı hocam.

Bütçen 150k olursa ekran kartı olarak 5080 seçebilirsin onun dışında SSD'yi 2TB yapabilirsin başka da değiştirecek çok bir şey göremedim.

Bir de akvaryum kasa :D

Kesinlikle Efe hocamın attığı sistem daha avantajlı daha kaliteli parçalar ve ufak bir performans açığı var o kadar üstelik piyasanın en iyi işlemcisiyle birlikte sadece bir akvaryum kasa ile aşırı estetik temiz ve ferah bir görüntü elde edilebilir Efe hocamın sistemiyle.

Hocam artık akvaryum kasa kullanacağım :D akvaryum kasa kelimesini duyunca aklıma siz geliyorsunuz.

Hocam akvaryum kasa kırmızı çizgimizdir :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam artık akvaryum kasa kullanacağım :D akvaryum kasa kelimesini duyunca aklıma siz geliyorsunuz.

Hocam ama şunun güzelliğine bakar mısınız ya.

Hocam akvaryum kasa kırmızı çizgimizdir :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ama şunun güzelliğine bakar mısınız ya.

Akvaryum kasalardan korkmaya başladım senin yüzüne :D bütçe artarsa akvaryum kasa atarım artık tamam 🤣🤣

Bu bütçede 9700X biraz saçma olmamış mı? Bütün bütçeyi ekran kartına kullanmak yerine diğer paçalara da bütçe ayırmak lazım bence.
Yani pro bir 360Hz FPS oyuncusu olmadığını göz ardı eder ve 5080'in şu an için bütçe dahilinde alınabilir olması artı AMD tarafında bir karşılığı olmadığını düşünür isek 2K bir kullanımda 9700X yerine eğer paylaştığım anakartı alır ise 3bin lira artırıp 7800x3D alabilir, her halükarda 105bin liraya hem RTX 5080 hem de Ryzen 7800x3D'li bir sistem kurulur. Burada uzun vadeli düşünmek lazım 2K kullanımda 9700X ile 9800x3D arasında ne kadar fark olacak ki?

Akvaryum kasalardan korkmaya başladım senin yüzüne :D bütçe artarsa akvaryum kasa atarım artık tamam 🤣🤣

Hocam şu elimdeki beyaz RTX 4060 bir sabah aniden siyah olsa direk akvaryum kasa sıvı soğutma RGB RAM Attack Shark K75 klavye delikli mouse falan alıp estetik sistem dizeceğim.

Yani Pro bir 360Hz FPS oyuncusu olmadığını göz ardı eder ve 5080'in şu an için bütçe dahilinde alınabilir olması artı AMD tarafında bir karşılığı olmadığını düşünür isek 2K bir kullanımda 9700X yerine eğer paylaştığım anakartı alır ise 3bin lira artırıp 7800x3D alabilir, her halükarda 105bin liraya hem RTX 5080 hem de Ryzen 7800x3D'li bir sistem kurulur. Burada uzun vadeli düşünmek lazım 2K kullanımda 9700X ile 9800x3D arasında ne kadar fark olacak ki?

Açıkçası bu bütçede 9700X almak bana pek mantıklı gelmiyor. Evet 5080 AMD rakibi yok ama bu sefer de işlemciden bayağı kısmak zorunda kalıyoruz. 7800x3D yaparsa bu sefer de sıvı soğutucu gerekecek ve bütçeyi daha çok aşacak. Bana kalsa ben kendi attığım sistemi alırdım ama sizin attığınız sistem de kötü değil yanlış anlamayın sadece işlemci bana pek mantıklı gelmedi.

@MelihÖzer senin önerin var mı hocam.
Hocam geç cevap için özür dilerim, dışarıdaydım. Konudan çok uzak kaldım. Bütçe ve kullanım amacı nedir?

Yeni konular

Geri
Yukarı