Oyun bilgisayarına hangi işletim sistemi kurulmalı?

Hibrit işlemcilere W11 kurmalısın bence ama W11’in daha 6-12 ayı var. Aşırı sinir bozucu anormallikleri var. Bazen bilgisayarı kırdırtacak kadar sinirlendirdiği oldu😂 W11’de karar kıldıysan Home kur Pro kurma.

Merhaba. Yeni bilgisayar aldım. Oyun için sizce bu bilgisayara Windows 10 mu yoksa 11 mi kurmalıyım? Home ve Pro arasından hangisini seçmeliyim? Nedenini açıklarsanız sevinirim.

Windows 10 Home kullanirsaniz bana gore daha iyi bir deneyim yasarsiniz bence.

@Soykan Bickle Özellik açısından diyebiliriz. Pro sürümü Home'a göre işlemci ve ram üzerine bir tık fazla yük bindiriyor. Aslında iyi bir sisteminiz var ise arasındaki fark çok göze çarpmıyor. Ama eski nesil bir işlemci ve ortalama 8GB veya altında bir ram olan sistemde bayağı fark ediyor. Mesela Pro sürümünde gereksiz hizmetleri kapattığım halde boşta 4GB bir ram kullanımı vardı. Home sürümünde bu durum boştayken 2.5GB'larda geziyordu. Aradaki 1,5GB düşük kapasitede ram kullananlar için bayağı hayat kurtarabiliyor. Ram miktarı minimum 16 ve üzeriyse zaten. Ram kullanımı sıkıntısı olmadığı için Home yada pro fark etmiyor. Bir kaç oyunda denedim aynı FPS değerlerini veriyor. Değişen bir şey olmuyor.

Ne gibi anormallikler hocam ?
Herhangi bir dosyayı fareyle tutup başka uygulamaya atmak bazen işkence oluyor, bende bu Wifi, Bluetooth kontrol yerleri çok donuyor, Windows arama kısmın internet yokken ya da kötüyken 2 saatte açılıyor vs vs. (W11 pro) Benim gibi bunlar gibi sinir bozucu sıkıntılar yaşayan çok var. Bana göre W11’in daha 6 - 12 ayı var.

Ekstadan 1 2 ay önce Windows güncellemesi sonrası artık ne olduysa bilgisayarımın tarihi 3872 falan gösteriyordu. Bilgisayardaki bütün uygulamalar çöktü. Tarihi düzeltene kadar saatler geçmişti. Sonra uzun bir süre Update çalışmadı. Bildiğin bozulmuştu sistem. Sonra baya uğraştım düzeldi. Bu zamana kadar hiç yaşamadığım durumları yaşadım W11’de. Tabii bunlar sizde olmaz merak etmeyin. Hibrit işlemci bir de sizinki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı