Oyun Bilgisayarında SSD vs M.2 mi?

Sizce?

• SSD yeterli

Oy: 57 79,2%
  • M.2 gerekli

Oy: 15 20,8%

• Oy verenlerin toplamı
    72
Makaleler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522248089
Herkese merhaba arkadaşlar,

YouTube üzerinden aşağıdaki videoya denk geldim ve açıkçası biraz kafamı karıştırdı. Yani oyun oynayan birisi olarak çoğu oyun açılışının 1-2 saniye farkettiğini gördüm SSD ve M.2 arasında. Gelgelelim fiyat konusunda birbirlerine bu kadar yakın değil bu iki ürün. Sizce SSD hala yeterli performansa sahip mi yoksa yeni kurulan bir bilgisayarda M.2 gerekli mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bütçenize bağlı bir durum. Şahsen ben normal SSD yerine M.2 tercih edilmesinden yanayım ki aralarında hatrı sayılır bir fark var.

Benim bildiğim kadarıyla oyun bilgisayarlarında SSD veya M.2 olur bu sürücülerin içine işletim sistemi kurulur. HDD’ye ise oyunlar ve programlar kurulur

Günlük kullanıcı için SATA SSD fazlasıyla yeter. Günlük kullanıcı için de M.2 ile SATA arasındaki fark büyük önem arz etmiyor. Önem vereceğiniz şey, markanın Samsung gibi bir marka olup kapasitesidir. SATA olması sorun değil.

Bunun gibi birkaç video incelemesi daha izledim ve sonuçlar hep benzer. Sanki M.2 devasa bir farka sebep olmuyor gibi. Yani sentetik testler belki ama günlük bir kullanıcı için SATA SSD ile aralarındaki fark görülemeyecek kadar gibi duruyor. Yukarıdaki testte kullanılan zaten Samsung NVME M.2 SSD. Buna rağmen SATA SSD ile kafa kafaya durması akılları karıştırdı cidden.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı